زیارتگاه‌های عراق (معرفی زیارتگاه های مشهور در کشور عراق)

    از ویکی‌نور
    زیارتگاه‌های عراق (معرفی زیارتگاه‌های مشهور در کشور عراق)
    زیارتگاه‌های عراق (معرفی زیارتگاه های مشهور در کشور عراق)
    پدیدآورانفقیه محمدی جلالی، محمدمهدی (نويسنده) خامه یار، احمد (نويسنده)
    ناشرسازمان حج و زیارت. حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارات
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشرسده13
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    زیارتگاه‌های عراق اثر محمدمهدی فقیه بحرالعلوم و احمد خامه‌یار، کتابی است در معرفی زیارت‌گاه‌های مشهور در کشور عراق.

    کشور عراق، مدفن شش تن از امامان معصوم در شهرهای مقدس نجف، کربلا، کاظمین و سامرا می‌باشد که همه ساله، شاهد گردهمایی‌های بزرگ شیعیان و دوستداران اهل‌بیت پیامبر(ص) در مراسم‌های زیارتی، نظیر زیارت اربعین و عرفه است. افزو ن براین، در کشور عراق، تعداد درخور توجهی از مساجد و اماکن متبرکه، نظیر مساجد مقدس کوفه و سهله و مقام‌های امامان(ع) و پیامبران(ع) و قبور و زیارتگاه‌های بسیاری از صحابه پیامبر(ص) و یاران ائمه(ع) و نیز سادات، امام‌زادگان، علما، فقها، عرفا و اولیا قرار دارد که زیارتگاه مسلمانان راستین و معتقد است. اثر حاضر که حاصل تحقیقات و مطالعات گسترده‌ای در این زمینه است، با تکیه بر منابع مهم تاریخی، انساب، جغرافیا و سفرنامه‌های قدیمی به معرفی بیش از چهارصد زیارتگاه عراق پرداخته که در مقدمه کتاب، به توسعه آن در مراحل بعدی به هزار زیارتگاه، وعده داده شده است[۱].


    به جرأت می‌توان گفت این کتاب، جامع‌ترین پژوهش به زبان فارسی است که تاکنون درباره زیارتگاه‌های عراق انجام شده است[۲].

    در این پژوهش، تلاش شده است تا همه زیارتگاه‌هایی که در منابع دسترس به آنها اشاره شده است، بررسی شود. در بررسی هر زیارتگاه، آدرس، شرح حال صاحب زیارتگاه، بررسی اعتبار و سند زیارتگاه، تاریخچه و توصیف معماری آن، بیان گردیده است[۳].

    مطالب کتاب، در چهار فصل، تنظیم شده است. فصل اول، به معرفی زیارتگاه‌های استان نجف اختصاص یافته است. بدین منظور، ابتدا موقعیت جغرافیایی این استان، بررسی شده[۴] و سپس، ضمن نگاهی به تاریخچه این شهر[۵] به معرفی آستان مقدس امیرالمؤمنین(ع)، بناهای وابسته به حرم مطهر و سایر زیارتگاه‌های استان نجف، پرداخته شده است[۶]. در فصل دوم، زیارتگاه‌های استان کربلا معرفی گردیده است. این استان از سمت جنوب به استان نجف، از شرق به استان بابل و از شمال و غرب به استان انبار محدود گردیده و مرکز آن، شهر مقدس کربلاست[۷]. فصل سوم، به معرفی زیارتگاه‌های استان بغداد اختصاص یافته[۸] و در آخرین فصل، زیارتگاه‌های استان صلاح‌الدین معرفی شده است[۹].

    پانویس

    1. ر.ک: دیباچه، ص19
    2. همان
    3. مقدمه، ص22
    4. متن کتاب، ص22
    5. همان، ص24
    6. همان، ص29- 154
    7. ر.ک: همان، ص157
    8. همان، ص281
    9. همان، ص467

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    پانویس

    وابسته‌ها