زن در ایران باستان: بررسی حضور سیاسی فرهنگی زن از ظهور زرتشت تا ظهور اسلام

    از ویکی‌نور
    زن در ایران باستان: بررسی حضور سیاسی فرهنگی زن از ظهور زرتشت تا ظهور اسلام
    زن در ایران باستان: بررسی حضور سیاسی فرهنگی زن از ظهور زرتشت تا ظهور اسلام
    پدیدآورانعنبرسوز، مریم (مؤلف)
    ناشرروشنگران و مطالعات زنان
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1390
    چاپیکم
    موضوعزنا‌ن‌ -- ایران‌ -- تا‌ریخ‌ -- پیش‌ از اسلام‌,زنا‌ن‌ -- ایران‌ -- فعا‌لیتها‌ی اجتما‌عی‌,زنا‌ن‌ -- ایران‌ -- وضع‌ اجتما‌عی‌ -- پیش‌ از اسلام‌,زردشتی‌ -- ایران‌ -- تا‌ریخ‌ -- پیش‌ از اسلام‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    HQ 1735/۲/ع۸۶/ز۹

    زن در ایران باستان: بررسی حضور سیاسی فرهنگی زن از ظهور زرتشت تا ظهور اسلام ، تألیف مریم عنبرسوز، به بررسی نقض و جایگاه زن در امور اجتماعی - سیاسی ایران باستان تا عصر ساسانی و ظهور اسلام اختصاص دارد.

    نویسنده با روش تاریخی و با استناد به منابع، این موضوع را در هفت گفتار از نظر گذرانده است. گفتارهای یکم و دوم، جایگاه زن را در امور اجتماعی در دوران پیش از تاریخ و پیش از ورود آریایی‌ها و پس از ورود آن‌ها و همچنین در تمدن‌های کهن تاریخی از قبیل سومر، بابل و آشور، عیلام و آیین‌های دینی و مذهبی آریایی‌ها بررسی می‌کنند.

    نگاهی به جایگاه زن در دوران حماسی (پیشدادیان و کیانیان) با توجه به شاهنامه، محتوای گفتار سوم را تشکیل می‌دهد. گفتار چهارم، مهم‌ترین بخش کتاب می‌باشد که در آن جایگاه زن در دین زرتشتی به‌ویژه گاهان (سرودهای زرتشت) و اوستا بررسی شده است. نگاهی به قوانین ازدواج بر مبنای اوستا و به‌ویژه بحث ازدواج با محارم و تعدد زوجات، از مهم‌ترین مطالب این گفتار است. نویسنده در سه گفتار دیگر، به ترتیب جایگاه زن را در امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی سلسله‌های هخامنشیان تا ساسانیان بررسی کرده و در آن‌ها مباحثی را به قوانین ازدواج در طول این دوره‌ها اختصاص داده است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص323

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها