زن به ظن تاریخ

    از ویکی‌نور
    زن به ظن تاریخ
    زن به ظن تاریخ
    پدیدآورانحجازی، بنفشه (مؤلف)
    ناشرشهرآشوب
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1370
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    HQ 1735/۲/ح۳۲/ز۹

    زن به ظن تاریخ، تألیف بنفشه حجازی، به بررسی جایگاه زن در طول تاریخ باستانی ایران از کهن‌ترین ازمنه تا دوره ساسانی می‌پردازد.

    کتاب در یک مقدمه و دو بخش که هر بخش نیز فصل‌هایی دارد و مبتنی بر مدارک و اسناد تاریخی می‌باشد، تنظیم گردیده است. در مقدمه، گفتار کوتاهی در معرفی کتاب و مطالب آن آمده است. در بخش نخست که پنج فصل دارد، ابتدا کلیاتی درباره دین و زندگی ساکنان نجد ایران و اسطوره‌هایی که در آن نقش زندگی پررنگ بوده، مطرح گردیده است. بحث درباره جایگاه زنان از دوره باستان تا ساسانیان و قوانین و مسائل مربوط به آن‌ها، به‌ویژه ازدواج، فرزندآوری، حضور در اجتماع، سایر مباحث این بخش را تشکیل می‌دهد.

    در بخش دوم که فصل‌بندی، خاصی ندارد، ابتدا موضوع فرزندآوری و روابط پسر و دختر و انواع ازدواج، به‌ویژه ازدواج با پیروان سایر ادیان و همچنین تعدد زوجات بحث شده و در ادامه، اوضاع اجتماعی با پیروان سایر ادیان و همچنین تعدد زوجات بحث شده و در ادامه، اوضاعا اجتماعی زنان، پوشش زنان در عهد باستان، دخالت‌ آن‌ها در امور سیاسی و نقش‌های مختلف یک زن از جمله مادری، مالکیت و دایگی بررسی شده است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص321-322

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها