زبدة الرسائل الفاروقية و عمدة المسائل الصوفية من 313 رسالة

    از ویکی‌نور
    زبدة الرسائل الفاروقية و عمدة المسائل الصوفية من 313 رسالة
    زبدة الرسائل الفاروقية و عمدة المسائل الصوفية من 313 رسالة
    پدیدآوراناحمد سرهندی، احمد بن عبدالاحد (نويسنده)

    فارسی، یونس بن عبد الرحمن (گردآورنده)

    بيطار، محمد بن عبدالغني (محشي)

    مزیدی، احمد فرید (محقق)
    سال نشر2022م
    چاپ1
    شابک978-9923-44-176-3
    موضوعنقشبندیه - تصوف - متون قدیمی تا قرن 14 - آداب طریقت - متون قدیمی تا قرن 14 - عرفان - متون قدیمی تا قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    2ز3الف 293/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    زبدة الرسائل الفاروقية و عمدة المسائل الصوفية، ترجمه گزیده‌ای از 313 رساله‌، نوشته بدرالدین احمد سرهندی فاروقی معروف به مجدد الف ثانى‏ (971-‌1034 ق) به‌همراه شرح آنها توسط یونس بن عبدالرحمن فارسی کردی نقشبندی از علمای قرن دوازدهم هجری قمری است. این اثر در موضوع تصوف و عرفان تدوین شده و بهاءالدین محمد بن عبدالغنی بیطار (متوفای 1328 ق) بر آن حاشیه زده است. احمد فرید مزیدی به تحقیق آن پرداخته و تعلیقاتی بر آن افزوده است.

    نوشتار حاضر، گزینش و ترجمه‌ای از 313 رساله (نامه) موجود در جلد اول کتاب رسائل سرهندی است. این رساله‌ها مسائل پراکنده مجمل و مفصل را در خود جای داده است. گردآورنده اثر به گزینش و جمع‌آوری برخی از آنها (مانند: معارف صوفیه، شطحات، توحید، وحدت وجود، فضیلت طریقه نقشبندیه، شریعت و حقیقت، مراتب ولایت، معنی سیر و سلوک و سلوک طریقت صوفیه، رد بر برخی صوفیان و بسیاری دیگر از مسائل تصوف و عرفان) پرداخته و به عربی برگردانده است[۱]. او در مواردی توضیحاتی را بر برخی از مطالب افزوده است[۲]. تدوین این اثر در سال 1289ق پایان پذیرفته است[۳].

    گردآورنده تلاش کرده در جمع‌آوری مطالب از رسائل سرهندی هرآنچه مربوط به طریق نقشبندیه است و ذکر آن ضرورت داشته را از قلم نیندازد. مطالب غیر ضروری یا موجود در سائر کتب را نیاورده، مگر آنکه به شکل و سبک متفاوت و اعجاب‌برانگیز مطرح شده باشند. همچنین سعی کرده است تا با رعایت امانت در ترجمه متون، حتی‌الامکان ترجمه‌ای مطابق با متن را ارائه نماید. وی برخی مطالب اضافی را حذف کرده و مطالبی را نیز به‌عنوان شرح افزوده است که در میان عبارت «اقول» تا «انتهی» قرار گرفته است[۴].

    محقق در پاورقی، به مستندسازی روایات شرح و توضیح برخی مطالب و نام‌ها، به‌اضافه ذکر برخی تعلیقات مفید از بهاءالدین بیطار تحت عنوان «تعقيب البيطار» پرداخته است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه شارح، ص‌31-32
    2. ر.ک: مقدمه تحقیق، ص‌5
    3. ر.ک: خاتمه کاتب محشی، ص‌282
    4. ر.ک: مقدمه تحقیق، ص39-‌40
    5. ر.ک: همان، ص‌4-‌6

    منابع مقاله

    مقدمه شارح، مقدمه تحقیق و خاتمه کاتب محشی.

    وابسته‌ها