روشنان سپهر اندیشه: فلسفه و زیباشناسی در ایران باستان

    از ویکی‌نور
    روشنان سپهر اندیشه: فلسفه و زیباشناسی در ایران باستان
    پرونده:NUR135184J1.jpg
    پدیدآورانکاویانی، شیوا (مؤلف)
    ناشرکتاب خورشید
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1378
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    B 151/ک۲ر۹

    روشنان سپهر اندیشه: فلسفه و زیباشناسی در ایران باستان ، دربردارنده ترجمه متن سخنرانی‌ها و جستارهای است که به بررسی فلسفه و زیبایی‌شناسی در ایران باستان و رابطه دین زرتشت با ادیان دیگر، همچون مانویت و ایین یهودی می‌پردازد.

    کتاب مشتمل بر هشت مقاله و سخنرانی است که نویسنده با استناد به منابع داخلی و خارجی به بررسی موضوع مورد نظر پرداخته است. او در نخستین سخنرانی، به بررسی خرد در اندیشه ایران باستان و آیین زرتشت پرداخته است. در دومین سخنرانی که در همایش جهانی ایران‌شناسی در CNRS پاریس 1999م ارائه شده، دو مفهوم متضاد گیتی و مینو در اندیشه ایران باستان و آیین رزتشت را مورد بررسی قرار داده است.

    دیگر جستارها و سخنرانی‌هایی که نویسنده به بررسی و تحیل آن‌ها پرداخته است، عبارتند از: بازنگری زیبایی و زیباشناسی در گاهان و یشت‌ها؛ هم‌تباری مانویت با آیین زرتشت و هم‌پیوندی آن با آیین هرمس و قبالا، آیین‌های گنوسی، هرمسی و مانوی؛ زمان: رازجاودانه و فلسفه آن؛ سهروردی: فیلسوف یا عارف، مثلث طلایی جهان‌بینی او؛ پیونده دوسویه فرهنگ ایرانی و آین زرتشت و آیین یهود - قبالا[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص270

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها