رساله مضاربه و احکام ربا و بانکها و اعتکاف و مسائل دیگر روز

    از ویکی‌نور
    رساله مضاربه و احکام ربا و بانکها و اعتکاف و مسائل دیگر روز
    رساله مضاربه و احکام ربا و بانکها و اعتکاف و مسائل دیگر روز
    پدیدآوراناسماعیل‌پور قمشه‎ای، محمدعلی (نويسنده)
    ناشرمؤلف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1376ش - 1418ق
    چاپ1
    شابک-
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف5ر5 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رساله مضاربه و احکام ربا و بانک‌ها و اعتکاف و مسائل دیگر روز، رساله‌ای است در بیان احکام مورد ابتلای مذکور در عنوان فوق، مطابق با فتوای آیت‌الله محمدعلی اسماعیل‌پور قمشه‌ای.

    بدیهی است که نظام زندگی دنیا و سعادت عقبی و آخرت در این است که انسان از راه حلال برای زندگی و روزی خود که چاره‌ای از آن نیست، استفاده نماید و این ممکن نخواهد شد جز اینکه انسان‌ها تلاش و سعی کنند که از راه مشروع برای خود، چیزی به دست آورند تا از دزدی و چپاول و اختلاس و خیانت، محفوظ بمانند و تجارت به معنای عام آن، همه انواع کسب‌ها و تحصیل فواید را شامل است و در نهاد بشر معتدل هم از قدیم بوده، ولذا خرید و فروش و مانند آن در بین جوامع بشری وجود داشته و دارد و شارع مقدس اسلام در این باب، حکم تأسیسی ندارد، بلکه آنچه به نظر تأسیس می‌آید، راهنمایی بشر است که مثلا بعضی از معاملات مثل ربا و خمرفروشی و غیر آنها را تحریم کرده است و او را هدایت کرده به احکام خاصی که در کتب فقهی هست که دلالت دارد بر شرطی از شروط یا بطلان و یا صحت طریق خاص از معاملات، ولذا متابعت از شرع مقدس، موجب نجات است از ورطه هلاکت دنیا و آخرت. از این باب، نویسنده بر آن شده است که بعضی از مسائل دقیق که مورد نیاز است را در قالب کتاب حاضر، در اختیار مؤمنین قرار دهد[۱].

    باب نخست کتاب، درباره مضاربه بوده و ویژگی آن این است که به زبان فارسی است و دربردارنده مسائل مورد ابتلا می‌باشد. همچنین است احکام ربا که اگرچه بعضی از مسائل آن در رساله‌های عملیه مطرح شده، ولی نویسنده معتقد است بیشتر از اینها لازم و مورد ابتلا است[۲].

    نویسنده به دنبال بحث مضاربه و ربا، مسائل بانکی را مطرح نموده و احکام آن را روشن کرده است و چند مسئله لازم و مورد ابتلای دیگر را نیز ضمیمه نموده، لذا رساله حاضر، مشتمل بر مباحث زیر است:

    1. احکام مضاربه؛
    2. احکام ربا؛
    3. احکام بانک‌ها و چک و سفته و سرقفلی و بیمه؛
    4. قاعده الزام؛
    5. احکام اعتکاف؛
    6. احکام نماز جمعه[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص3-4
    2. ر.ک: همان، ص4-5
    3. ر.ک: همان، ص5-6

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها