رجعت (الإيقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة)

    از ویکی‌نور
    رجعت(حر عاملی، محمد بن حسن)
    رجعت (الإيقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة)
    پدیدآورانحر عاملی، محمد بن حسن (نويسنده) ‏‫مؤسسه فرهنگی موعود عصر(عج). واحد پژوهش (سایر)
    عنوان‌های دیگرالایقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة. فارسی ** ترجمه "الایقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة"
    ناشرموعود عصر(عج)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1395ش
    چاپ1
    شابک‫‬‮‭978-964-2918-54-6‬‬‬
    موضوعرجعت - احادیث
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1395 9041الف4ح 222/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رجعت، ترجمه فارسی کتاب «الإيقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة»، نوشته شیخ محمد بن حسن حر عاملی (1033-1104ق) است. کتاب توسط واحد پژوهش مؤسسه موعود عصر(عج)، ترجمه و تحقیق شده است.

    کتاب «الإيقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة»، یکی از مهم‌ترین کتب شیعی درباره رجعت است که شیخ حر عاملی آن را در دوازده باب، به تعداد ائمه(ع) تألیف کرده و در هر باب، به اثبات مسئله رجعت پرداخته است. کتاب حاضر، ترجمه و تحقیق این اثر ارزشمند است که متن آن از مجموعه «نرم‌افزار جامع الأحادیث» از تولیدات «مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور» اخذ و پس از انجام پژوهش‌های لازم، بازخوانی متن، به‌روزرسانی منابع و نشانه‌گذاری روایات، منتشر شده است[۱].

    مترجم سعی نموده اصل امانت در ترجمه را رعایت کرده و درعین‌حال، ترجمه‌ای روان و سلیس، از متن ارائه نماید. به‌منظور آشنایی بیشتر با نوع ترجمه، به بخشی از آن، اشاره می‌شود: متن: «الباب الثاني في الاستدلال في صحة الرجعة و إمكانها و وقوعها: اعلم أن الرجعة هنا في الحياة بعد الموت قبل القيامة و هو الذي يتبادر من معناها و صرح به العلماء هنا كما يأتي و يفهم من مواقع استعمالها و وقع التصريح به في أحاديثها، كما تطلع عليه في ما بعد و قد صرح بذلك أيضا علماء اللغة؛ قال الجوهري في «الصحاح»: و فلان يؤمن بالرجعة؛ أي بالرجوع إلی الدنيا بعد الموت و قال أيضا: الكر: الرجوع؛ يقال: کره و کر بنفسه يتعدی و لا يتعدی. انتهی»[۲].

    ترجمه:

    «باب دوم، دلایل صحت، امکان و وقوع رجعت: اینجا، مراد از رجعت، زنده شدن بعد از مرگ و پیش از قیامت است. متبادر از آن هم همین معنی است و چنان‌که خواهد آمد، علما نیز به آن تصریح فرموده‌اند. موارد استعمال هم گواه همین است. در حدیث‌ها نیز به آن تصریح شده است؛ چنان‌که بعد از این بیاید. علمای لغت هم همین معنی را تصدیق دارند؛ در «صحاح جوهری» است که: گویند: فلان به رجعت معتقد است؛ یعنی به زنده شدن در دنیا بعد از مرگ و نیز گویند: «کر» رجوع است. گویند: کره و کر بنفسه» متعدی و لازم هر دو آمده است»[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناشر، ص5-6
    2. ر.ک: حر عاملی، ص71
    3. ر.ک: متن کتاب، ص39

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. حر عاملی، «الإيقاظ من الهجعة بالبرهان علی الرجعة»، قم، دلیل ما، چاپ اول، 1428ق/1386ش.

    وابسته‌ها