دین و سیاست: مورد هند

    از ویکی‌نور
    دین و سیاست: مورد هند
    دین و سیاست: مورد هند
    پدیدآورانشیخ عطار، علی‌رضا (مؤلف)، سریع‌القلم، محمود (مترجم)
    ناشروزارت امور خارجه
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1381
    چاپاول
    موضوعهند دین‌ و سیا‌ست‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 2015/د۹ش۹

    دین و سیاست: مورد هند ، تألیف علی‌رضا شیخ عطار با ترجمه محمود سریع‌القلم، به بحث دین و سیاست در یک جامعه مهم شرقی یعنی هند می‌پردازد.

    مؤلف با روش تحقیق - توصیفی و با هدف ارزیابی دین و سیاست در کشورهایی که تأکیدشان بر سکولاریزم است، به این مهم پرداخته، تأثیرات دین بر اقتصاد و جامعه را مورد ارزیابی قرار داده است.

    این کتاب پنج بخش و هفده فصل دارد. بخش نخست، پیش‌گفتاری در ضرورت این تحقیق و نقش سیاست دین است. در ادامه هندوییزم به عنوان یک دین با آثار سیاسی، به‌صورت کوتاه تعریف شده است. بخش دوم به چگونگی پیدایش هندوییزم، تحولات آن و پیدایش بودیزم و جاینیزم تا دوره ورود اسلام پرداخته است.

    بخش سوم به‌طور خلاصه حاکمیت اسلام را در شبه قاره بررسی و با همان رویکرد، رفتارهای دینی و سیاسی حاکمان و جامعه را توصیف کرده است. همچنین نقش تاریخی و سیاسی شیعیان بازگو شده است. بخش چهارم نگاهی دارد به دوره حاکمیت استعمار بریتانیا و مبارزات ضد استعماری هندیان مسلمان و هندو تا اوایل قرن بیستم. سپس نهضت‌هاثی اصلاحگری که قصد تطبیق ادیان با شرایط مدرنیته را داشته‌اند، بررسی شده‌اند. در پایان نیز به موضوع جدایی هند و پاکستان پرداخته شده است. در بخش پنجم رخدادهای پس از استقلال هند، از جمله تغییر در نظام کاستی و طبقاتی، تشریح و علاوه بر آن ماجرای سکولارشدن حکومت نهرو و سرنوشت آن ارزیابی شده است. سپس بنیادگرایی در هندوییزم، تحولات ناشی از آن و در خاتمه آیین سیک بررسی شده است.[۱]

    پانویس

    1. بلندنژاد، سیدعلی، ص67-68

    منابع مقاله

    بلندنژاد، سیدعلی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر سوم: ادیان هند و خاور دور)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1395ش.

    وابسته‌ها