دین و دولت در اندیشه اسلامی

    از ویکی‌نور
    دین و دولت در اندیشه اسلامی
    دین و دولت در اندیشه اسلامی
    پدیدآورانسروش،‌ محمد (نویسنده) دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری (تهیه کننده)
    ناشربوستان کتاب قم (انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1386ش
    چاپ2
    شابک978-964-371-733-9
    موضوعاسلام و دولت - دین و سیاست - ولایت فقیه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏س‎‏4‎‏د‎‏9 231 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دین و دولت در اندیشه اسلامی، عنوان اثری است به قلم حجت‌الاسلام محمد سروش که به سفارش دبیرخانه مرکز تحقیقات علمی مجلس خبرگان رهبری آن را نوشته است. نویسنده در این اثر به تبیین مبانی حکومت اسلامی پرداخته است.

    سیر بحث در این اثر از رابطه دین و دولت آغاز شده و با بررسی دیدگاه اسلام درباره حکومت ادامه می‌یابد. سپس به خاستگاه دولت و شرایط حاکم در اندیشه اسلامی نگریسته می‌شود و با بحث از اختیارات دولت اسلامی پایان می‌پذیرد[۱].

    کتاب حاضر، یکی از چندین طرح تحقیقاتی است که در دستور کار مرکز تحقیقات علمی دبیرخانه مجلس خبرگان قرار گرفته است. در این تحقیق، حجت‌الاسلام‌ محمد سروش کوشیده نگرشی جامع به نظام حکومتی اسلام و تبیین مبانی حکومت اسلامی داشته باشد و این نگاه، کلیت این تحقیق را شکل داده و از اهداف اساسی آن است. محمد سروش در این اثر به مبانی اندیشه حکومت اسلامی توجهی خاص داشته است و ضمن تبیین رابطه دین و دولت، به‌ویژه، رابطه اسلام و حکومت، زمینه‌های تاریخی جداانگاریِ آن دو را در نزد مسلمانان تحلیل نموده است. در ادامه مباحث کتاب، سه بحث عمده منشأ مشروعیت دولت اسلامی، شرایط رئیس دولت اسلامی و اختیارات وی، تبیین گردیده است.

    نویسنده در این کتاب، دیدگاه‌های مختلف و آثار علمی منتشرشده در این موضوع را مورد نقد و بررسی قرار داده و در پاسخگویی به پرسش‌های اساسی در حوزه مباحث نظام سیاسی اسلام، تلاش وافر کرده است. وی حدود چهار سال (از زمستان 73 تا پاییز 77ش) در انجام این تحقیق، تلاش کرده و روی آن زمان گذاشته است[۲].

    این اثر، عنوان‌های زیر را کسب کرده است:

    1. کتاب برگزیده سال کشوری، در سال 1387ش؛
    2. کتاب برگزیده سال حوزه، 1378ش؛
    3. کتاب برگزیده پژوهشگران حوزه دین و فرهنگ، 1379ش[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه نویسنده بر کتاب، ص23
    2. ر.ک: پیشگفتار، ص22
    3. ر.ک: آغاز کتاب، ص2

    منابع مقاله

    پیشگفتار و مقدمه.

    وابسته‌ها