درسهایی از امام: پنج پیام تاریخی امام خمینی(قدس‌سره)

    از ویکی‌نور
    پنج پیام تاریخی امام خمینی
    درسهایی از امام: پنج پیام تاریخی امام خمینی(قدس‌سره)
    پدیدآورانسعادتمند، رسول (نویسنده)
    ناشرتسنیم
    مکان نشرقم
    سال نشر1389
    موضوعخمینی، روح‌الله رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران -۱۲۷۹-۱۳۶۸، پیام‌ها و سخنرانی‌ها
    کد کنگره
    ‏۱۵۷۳DSR/س۷پ۹ ۱

    درسهایی از امام: پنج پیام تاریخی امام خمینی(قدس‌سره) تألیف رسول سعادتمند(متولد 1336ش)

    یکی از ویژگی‌های امام خمینی در تمام دوران زندگی پربرکت ایشان روشن بینی خاص در مسائل پیچیده و موضع‌گیری‌های قاطع و به دور از ملاحظه و ترس از غیر خدا بود.

    ایشان تکلیف مدار بودند و آنچه را وظیفه خویش تشخیص می‌دادند به عنوان تکلیف شرعی به آن عمل می‌کردند. همین امر پیوسته مایه امید شیفتگان ایشان از یک سو و موجب ترس و واهمه دشمنان ازسوی دیگر بود.

    موضع‌گیری‌های امام در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در قالب سخنرانی و پیام به مناسبت‌های گوناگون صادر گردیده است. در این کتاب پنج پیام از پیام‌های تاریخی و تاریخ ساز امام خمینی را می‌توان ملاحظه نمود که عناوین آن‌ها عبارتند از:

    پیام اول: منشور روحانیت

    پیام دوم: منشور برادری

    پیام سوم: پیام به میخائیل گورباچف

    پیام چهارم: منشور برائت

    پیام پنجم: قبول قطعنامه 598 و ترسیم خطوط مبارزه

    این پیام‌ها از صحیفه امام در این اثر نقل گردیده است و به غیر از عناوین، مطالب این پیام‌ها تماما از فرمایشات امام خمینی است.

    در این متن پیام‌های حضرت امام (که دراین کتاب به صورت کامل عنوان گردیده است)، به صورت خلاصه ارائه می‌گردد:

    پیام اول: منشور روحانیت

    تردیدی نیست که حوزه‌های علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهمترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات و انحرافات و کجروی‌ها بوده‌اند. علمای بزرگ اسلام در همه عمر خود تلاش نموده‌اند تا مسائل حلال و حرام الهی را بدون دخل و تصرف ترویج نمایند. اگر فقهای عزیز نبودند، معلوم نبود امروز چه علومی بعنوان علوم قرآن و اسلام و اهل‌بیت به خورد توده‌ها داده بودند. صدها سال است که روحانیت اسلام تکیه گاه محرومان بوده است. در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بوده‌اند که بر تارک جبین شان خون و شهادت نقش بسته است. علمای اصیل اسلام هرگز زیربار سرمایه داران و پول پرستان و خوانین نرفته‌اند. روحانیت متعهد،به خون سرمایه‌داران زالوصفت تشنه است و هرگز با آنان سرآشتی نداشته و نخواهد داشت. در ترویج روحانیت و فقاهت نه زور سرنیزه بوده است نه سرمایه پول پرستان، بلکه هنر و صداقت و تعهد خود آنان بوده است که مردم آنان را برگزیده‌اند. مسئله کتاب آیات شیطانی کاری حساب-شده برای زدن ریشه دین و دینداری و در رأس آن اسلام و روحانیت است. استکبار وقتی که از نابودی مطلق روحانیت و حوزه‌ها مأیوس شد، دو راه برای ضربه زدن انتخاب نمود؛ یکی را ارعاب و زور و دیگری راه خدعه و نفوذ در قرن معاصر. وقتی حربه ارعاب کارگر نشد، راه‌های نفوذ تقویت گردید و اولین و مهمترین حرکت، القای شعار جدایی دین از سیاست است.

    آنقدر که اسلام از این مقدسین روحانی نما ضربه خورده است، از هیچ قشر دیگر نخورده است. امروز هیچ دلیل شرعی و عقلی وجود ندارد که اختلاف سلیقه‌ها و برداشت‌ها و حتی ضعف مدیریت‌ها دلیل به هم خوردن الفت و وحدت طلاب و علمای متعهد گردد. اگر طلاب و مدرسین حوزه با یکدیگر هماهنگ نباشند نمی‌توان پیش بینی نمود که موفقیت از آن کیست... اما مردم شریف ایران توجه داشته باشند که نوعا تبلیغاتی که علیه روحانیت انجام می‌پذیرد به منظور نابودی روحانیتً انقلاب است. خلاصه کلام اینکه ما باید بدون توجه به غرب حیله گر و شرق متجاوز درصدد تحقق فقه عملی اسلام برآییم.

    پیام دوم: منشور برادری

    اختلاف اگر زیربنایی و اصولی شد، موجب سستی نظام می‌شود. هر دو جریان باید تلاش کنند که ذره‌ای از سیاست «نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی» عدول نشود که اگر ذره‌ای از آن عدول شود، آن را با شمشیر عدالت اسلامی راست کنند. البته یک چیز مهم دیگر هم ممکن است موجب اختلاف گردد که آن حب نفس است.

    پیام سوم: پیام به میخائیل گورباچف

    جناب آقای گورباچف، باید به حقیقت رو آورد. مشکل اصلی کشور شما مسئله مالکیت و اقتصاد نیست. مشکل شما عدم اعتقاد واقعی به خداست. جناب آقای گورباچف، برای همه روشن است که از این پس کمونیسم را باید در موزه‌های تاریخ سیاسی جهان جستجو کرد؛ چرا که مارکسیسم جوابگوی هیچ نیازی از نیازهای واقعی انسان نیست. جناب آقای گورباچف، اکنون بعد از ذکر این مسائل و مقدمات، از شما می-خواهم درباره اسلام بصورت جدی تحقیق و تفحص کنید و این نه به خاطر نیاز اسلام و مسلمین به شما، که به جهت ارزش‌های والای اسلام است که می‌تواند وسیله راحتی و نجات همه ملت‌ها باشد. در خاتمه صریحا اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران بعنوان بزرگترین و قدرتمنًدترین پایگاه جهان اسلام به راحتی می‌تواند خلأ اعتقادی نظام شما را پر نماید.

    پیام چهارم: منشور برائت

    اعلان برائت از مشرکان که از ارکان توحیدی و واجبات سیاسی حج است، باید در ایام حج بصورت تظاهرات و راهپیمایی باصلابت برگزار شود. امروز فریاد برائت ما از مشرکان و کافران، فریاد از ستم ستمگران و فریاد امتی است که جانشان از تجاوزات شرق و غرب و در رأس آنان امریکا و اذناب آن به لب رسیده است. قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها مطمئن باشند که اگر خمینی یکه و تنها هم بماند به راه خود که راه مبارزه با کفر و ظلم و شرک و بت پرستی است ادامه می‌دهد. ملت‌های مسلمان باید به فکر نجات فلسطین باشند.

    پیام پنجم: قبول قطعنامه 598 و ترسیم خطوط مبارزه

    مسلمانان جهان در سال گذشته و برای اولین بار عید قربان را با شهادت فرزندان ابراهیم در مسلخ عشق و در منای رضایت حق جشن گرفتند.اما آنچه زائران عزیز باید بدانند اینکه امریکا و آل سعود حادثه مکه را یک مبارزه فرقه‌ای و نزاع قدرت میان شیعه و سنی ترسیم نموده‌اند. البته ما این واقعیت را در سیاست خارجی و بین‌الملل بارها اعلام نموده‌ایم که درصدد گسترش نفوذ اسلام در جهان و کم کردن سلطه جهان خواران بوده و هستیم. اذناب امریکا باید بدانند که شهادت در راه خدا مسئله‌ای نیست که بشود با پیروزی یا شکست در صحنه‌های نبرد مقایسه شود. خوشا به حال شما زنان و مردان! خوشا به‌حال جانبازان و اسرا و مفقودین و خانواده‌های معظم شهدا! و بدا به حال من که هنوز مانده ام و جام زهرآلود قبول قطعنامه را سرکشیده ام و در برابر عظمت و فداکاری این ملت بزرگ احساس شرمساری می‌کنم.[۱]



    پانویس

    1. ر.ک: بی‌نام، ص21-22

    منابع مقاله

    بی‌نام، طوبی اندیشه (سطح یک)، سیر مطالعاتی اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره)، بنیاد تبیین اندیشه‌های امام خمینی(ره) در دانشگاه‌

    وابسته‌ها