خطوط کلی حکمت متعالیه: برگرفته از کتاب درآمدی به نظام حکمت صدرایی

    از ویکی‌نور
    خطوط کلی حکمت متعالیه: برگرفته از کتاب درآمدی به نظام حکمت صدرایی
    خطوط کلی حکمت متعالیه: برگرفته از کتاب درآمدی به نظام حکمت صدرایی
    پدیدآورانعبودیت، عبدالرسول (نویسنده)
    عنوان‌های دیگردر آمدي به نظام حکمت صدرائي. برگزيده
    ناشرمؤسسه آموزشي و پژوهشی امام خمينی(ره). مرکز انتشارات
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1389ش.
    چاپچاپ يکم
    شابک978-964-530-435-3
    موضوعصدر الدين شيرازي، محمد بن ابراهيم، ??? - ????ق. - نقد و تفسير

    حکمت متعاليه

    فلسفه اسلامي
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ع‎‏2‎‏خ‎‏6 / 1121 ‏BBR‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خطوط کلی حکمت متعالیه: برگرفته از کتاب درآمدی به نظام حکمت صدرایی، اثر عبدالرسول عبودیت، تلخیص کتاب 3 جلدی «درآمدی به نظام حکمت صدرایی»، در 1 جلد است با برخی حذف‌ها و اضافات جهت ارائه متنی درسی برای تدریس در دوره دکتری دانشجویان رشته فلسفه. این کتاب توسط سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به‌عنوان 2 واحد درسی و منبع اصلی درس «فلسفه اسلامی» تدوین شده است. اثر حاضر هشتمین اثر از موارد همکاری این سه مجموعه در تدوین متون درسی است[۱].

    در مقدمه کتاب در توضیح کارهای انجام‌شده روی آن می‌خوانیم: ازآنجاکه کتاب «درآمدی به نظام حکمت صدرایی»، در 3 جلد تنظیم شده و تدریس کامل آن، دوازده واحد درسی می‌طلبد و با برنامه بسیاری از مؤسسات آموزش عالی که نیازمند تدریس حکمت متعالیه‌اند، متناسب نیست، سازمان «سمت» پیشنها کرد فشرده 3 جلد مزبور برای 2 واحد درسی تنظیم شود. بدین منظور نوشتار پیشِ روی تدوین شد. این نوشتار نه حاوی مطلب تازه‌ای است افزون بر آنچه در کتاب پیش‌گفته آمده است و نه حتی نگارشی نو دارد، مگر در فصل هفتم و به‌ندرت در مواردی دیگر. بنابراین در مواردی که خواننده طالب توضیح یا منابع بیشتر است می‌تواند به کتاب مزبور مراجعه کند؛ گرچه نگارنده، خود، در مواردی که لازم دیده، ارجاع داده است[۲].

    در این کتاب هرجا واژه «فلسفه» یا «فیلسوف و امثال آنها به‌کار رفته، مقصود فلسفه اسلامی و فیلسوفان مسلمان است و همه جا مراد از تعبیر «فلاسفه پیشین» و تعبیرهای مشابه آن، فلاسفه پیش از صدرالمتألهین است. همچنین یادآوری این نکته بایسته است که این کتاب برای کسانی مفید است که دست‌کم در حد کتاب «نهاية الحكمة» یا «اشارات» ابن سینا، با فلسفه آشنایی داشته باشند[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: بخش پیام پژوهش در کتاب، ص4
    2. ر.ک: پیشگفتار، ص1
    3. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه و پیشگفتار کتاب.

    وابسته‌ها