خزانة البحار في الشفاء بالقرآن و الدعاء و الأذکار

    از ویکی‌نور
    خزانة البحار في الشفاء بالقرآن و الدعاء و الأذکار
    خزانة البحار في الشفاء بالقرآن و الدعاء و الأذکار
    پدیدآورانمجلسی، محمدباقر بن محمدتقی (نويسنده) عقیل، محسن (محقق)
    عنوان‌های دیگرفی الشفاء بالقرآن و الدعاء و الأذکار
    ناشردار المحجة البيضاء
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1430ق - 2009م
    چاپ1
    شابک-
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /م3خ4 71/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خزانة البحار في الشفاء بالقرآن و الدعاء و الأذكار، منتخبی از کتاب «بحار الأنوار» علامه محمدباقر مجلسی (متوفی 1110ق)، در موضوعات شفا به آیات قرآن کریم، عوذات، احراز و اذکار است که محسن عقیل آن را به سامان رسانده است.

    محسن عقیل در مقدمه کتاب چنین نوشته است: «این کتاب را از کتاب بحار الأنوار علامه محمدباقر مجلسی گردآوری نمودم و نام آن را «خزانة البحار في الشفاء بالقرآن و الدعاء و الأذكار» نامیدم. این کتاب مجموعه‌ای از عوذات، احراز، اذکار و همچنین روایاتی است که در رابطه با شفا به آیات قرآن کریم و اذکار عالی و حجب نفیسه‌ای است که مجلسی در بحار الأنوار ذکر کرده است؛ لذا می‌توان آن را داروخانه‌ای روحانی برگرفته از احادیث رسول و اهل‌بیت(ع) دانست[۱]‏.

    کتاب با ذکر فواید عظیم «صله رحم» آغاز شده است که عبارت است از آبادی بلاد، طول عمر، وسعت رزق و عقب افتادن اجل[۲].

    استخاره در طلب حاجت از دیگر عناوین کتاب است که پس از استخاره به رقاع، شیوه استخاره رسول‌الله(ص) را به نقل از یکی از منابع اهل سنت ذکر می‌کند. البته از این منبع نام نمی‌برد و تنها سند آن را به جابر بن عبدالله انصاری می‌رساند. جابر می‌گوید که رسول‌الله(ص) استخاره در کارها را همان گونه که سوره‌های قرآن را می‌آموخت، این‌گونه آموزش داد: هرگاه یکی از شما کار مهمی برایش پیش آمد دو رکعت نماز مستحبی بخواند و سپس بگوید: «اللهم إني أستخيرك بعلمك...»[۳].

    نمازها برای دفع ظلم و امراض و قضای حوائج، خواص سور قرآنی در شفای بیماری‌ها، سر عظیم در خواص اسماء الحسنی، برکت شفا در توسل به اهل‌بیت(ع)، حجاب‌های اهل‌بیت(ع) برای شفای بیماری‌ها، مناجات‌هایی برای آسانی در کارها و ده‌ها احراز و عوذات و دعوات برای شفای امراض و قضای حاجات در این کتاب گردآوری شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص7
    2. ر.ک: متن کتاب، ص8
    3. ر.ک: همان، ص96-97

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها