حکیم پارسا: یادمان استاد حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی (طاب ثراه)

    از ویکی‌نور
    حکیم پارسا: یادمان استاد حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی (طاب ثراه)
    حکیم پارسا: یادمان استاد حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی (طاب ثراه)
    پدیدآورانذبیحی، محمد (به اهتمام) زکياني، غلامرضا (به اهتمام)
    ناشرسمت و مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران
    سال نشر1398ش.
    شابک4ـ0699ـ02ـ600ـ978
    موضوعاحمدي، احمد، 1312 - 1397 -- يادنامه‌ها

    مدرسان -- ايران-- مقاله‌ها و خطابه‌ها

    فلسفه اسلامي - مقاله‌ها وخطابه‌ها
    کد کنگره
    ‏8د9الف / 1778/4 LB

    حکیم پارسا: یادمان استاد حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی (طاب ثراه) تألیف جمعی از نویسندگان به کوشش محمد ذبیحی، غلامرضا زکیانی، این مجموعه مقالات که به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت آن استاد و به قلم جمعی از دوست‌داران و همکاران ایشان مکتوب و فراهم گردیده، جدا از دیباچه و گفتارهای مقدماتی، در سه بخش موضوعی کلی سامان یافته است.

    گزارش کتاب

    روان‌شاد حجت‌الاسلام دکتر احمد احمدی جاه و جلال و مقام را با خاکساری و مهربانی و یک‌رنگی درآمیخته بود؛ هم از این‌رو هرگز از بالا و ارتفاع موهوم نخوت در دیگران نمی‌نگریست و به سبب گشوده بودن ذهن به ایده‌ها و اندیشه‌هایی جز آنچه خود بدان باور داشت، همواره تشنۀ آموختن و فرونشاندن عطش دانستن بود.

    دکتر احمد احمدی روحانی دانشگاه‌دیده‌ای بود که هم زیّ طلبگی را پاس داشت و هم کرسی استادی را. از ایشان در هر دو ساحت به نیکی سخن می‌رود؛ چراکه آداب هر مقام را چنان‌که سزاست ادا نمود و پیوسته بر آن بود تا از نقاط قوت هر یک برای رفع کاستی‌ها و رفوی رخنه‌های دیگر بهره جوید. قدر و قیمت این مقصود در نگاه ایشان چندان بود که یکی از وظایف اساسی سازمان «سمت» را گسترش دامنۀ همکاری‌هایی علمی با نهادهای پژوهشی حوزوی می‌دانست و برای دست‌یازیدن بدان دفتری را نیز در قم پی افکنده بود تا افزون بر تأمین این مطلوب، رشته‌های پیوند خویش را با خاستگاه حوزوی‌اش محکم گرداند.

    سال‌ها تلاش بی‌وقفۀ استاد فقید دکتر احمد احمدی در راستای ترویج دانش و تعلیم حکمت و نهادسازی در علوم انسانی ایجاب می‌کرد که دو نهاد پژوهشی کشور، که هر یک به سببی، دینی از آن مرحوم بر ذمۀ خود می‌دید، برای بزرگداشت یاد و خاطرۀ آن استاد فرزانه، گامی بردارند و البته این یادکرد را، خود بهانه و دست‌مایه‌ای برای گسترش اندیشه‌ورزی و بیان آراء حکمی قرار دهند.

    این مجموعه مقالات که به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت آن استاد و به قلم جمعی از دوست‌داران و همکاران ایشان مکتوب و فراهم گردیده، جدا از دیباچه و گفتارهای مقدماتی، در سه بخش موضوعی کلی سامان یافته است: بخش نخست مقالاتی است در تحلیل، توضیح یا نقد دیدگاه‌های فلسفی مرحوم دکتر احمدی. دیدگاه‌هایی که عمدتاً در کتاب «بن‌لایه‌های شناخت» تبیین و تقریر شده‌اند. بخش دوم مقالاتی در موضوعات گوناگون فلسفی یا در حوزه‌های نزدیک به فلسفه است که به شخصیت جاودانۀ آن استاد اهدا گردیده است. مقالات این بخش در ذیل این موضوعات قرار گرفته‌اند: فلسفۀ اسلامی، فلسفۀ غرب، فلسفۀ تطبیقی، عرفان اسلامی، فلسفۀ اخلاق و فلسفۀ دین. بخش سوم نیز دربرگیرندۀ یادداشت‌ها و گفتارهایی است در بیان سلوک اخلاقی و سیرۀ عملی آن استاد که می‌تواند الگوی راه‌جویان و سالکان قرار گیرد.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

    وابسته‌ها