جهان‌بینی زرتشتی و عرفان مغان

    از ویکی‌نور
    جهان‌بینی زرتشتی و عرفان مغان
    پرونده:NURجهان‌بینی زرتشتی و عرفان مغانJ1.jpg
    پدیدآورانوحیدی، حسین (مؤلف)
    ناشراشا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشربی‌تا
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 1571 ‭/و۳ج‌۹

    جهان‌بینی زرتشتی و عرفان مغان، تألیف حسین وحیدی، کتابچه‌ای مختصر است که در مقام پاسخ به این پرسش برآمده که از دیدگاه زرتشت و مغان عارف، زندگی چیست و از چه پدید آمده و چه آرمان‌هایی دارد؟ همچنین دیدگاه فرهنگ زرتشتی و عرفان مغان درباره نیکی و بدی چیست؟

    نویسنده همچنین بحث دیالکتیک روان و اندیشه را مطرح ساخته است؛ وی ابتدا از منظر افلاطون به این بحث نگریسته و پس از بیان معنای دیالکتیک از منظر افلاطون، دیالکتیک هگل و دیالکتیک ایرانی را برابر هم نهاده و به سنجش آن‌ها پرداخته است.

    نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، به زندگی زمانی (اجتماعی) اشاره کرده و اینکه این نوع زندگی در فرهنگ اوستایی بر پنج پایه ویس (ده)، زنتو (شهر)، دخیو (کشور)، نمان (خانه و خانواده) و کیش و سازمان کیشی استوار است.

    از دیدگاه نویسنده، «نیکی» در فرهنگ زرتشتی در یک واژه خلاصه می‌شود و آن «راستی» است، و بدی نیز در یک واژه فشرده می‌شود و آن «دروغ» می‌باشد که راستی، سامان روان و اندیشه و دروغ، بی‌سامانی و کژاندیشی است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص319

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها