جشنها و آیینهای شادمانی در ایران (از دوران باستان تا امروز)

    از ویکی‌نور
    جشن‌ها و آیین‌های شادمانی در ایران (از دوران باستان تا امروز)
    جشنها و آیینهای شادمانی در ایران (از دوران باستان تا امروز)
    پدیدآورانآخ‍ت‍ه‌، اب‍وال‍ق‍اس‍م‌ (نويسنده)
    ناشراطلاعات
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش
    چاپ1
    موضوعجشن‌ها -- ایران -- تاریخ - جشن‏ها - ایران - تاریخ - پیش از اسلام
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    GT 4874/آ۲آ۳
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جشن‌ها و آیین‌های شادمانی در ایران (از دوره باستان تا امروز)، تألیف ابوالقاسم آخته، به‌طور مفصل به فلسفه، تاریخ و علت شکل‌گیری و روش اجرای جشن‌ها و برخی آداب رایج اجتماعی در ایران کهن و تداوم آن در اعصار بعدی پرداخته است.

    کتاب به شیوه توصیفی و در چهار فصل به نگارش درآمده است. در نخستین فصل، فلسفه برپایی جشن‌ها و آیین‌ها با جستاری در باورهای آریایی‌ها و ایرانیان باستان بررسی شده است. از آنجایی‌که گاهنبارها (جشن‌های آفرینش) در کیش زرتشتی از اهمیت فراوانی برخوردارند، در فصل دوم، ابتدا فلسفه دینی و اجتماعی برپایی این جشن‌ها از نظر گذرانده شده و در ادمه به اختصار معرفی گریده‌اند.

    مؤلف در فصل سوم، که مفصل‌ترین بخش کتاب را تشکیل می‌دهد، به شناساندن مهم‌‌ترین جشن‌های ماهانه ایرانیان باستان که بیشتر متکی بر دیانت زرتشتی بوده‌اند، پرداخته است. آخرین فصل کتاب، به معرفی برخی از مهم‌ترین آیین‌های دینی و اجتماعی زرتشتیان، از جمله سوگواری برای مردگان، سدره‌پوشی، ازدواج و زناشویی، آیین ویژه درگذشت زرتشت اختصاص دارد[۱].


    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص287

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها