جایگاه مردم در نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(س)

    از ویکی‌نور
    جایگاه مردم در نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(س)
    جایگاه مردم در نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1392ش
    چاپ4
    شابک978-964-335-372-8
    موضوعاسلام و دموکراسی - اسلام و دولت - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - نظریه درباره مشارکت سیاسی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1392 ‎‏/‎‏م‎‏5‎‏ج‎‏2‎‏ 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جایگاه مردم در نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(س)، (دفتر 35 آثار موضوعی تبیان)، برگزیده 353 سخنرانی، مصاحبه، پیام یا نوشته از امام خمینی است که ارزش والای مردم در جمهوری اسلامی و حقوق و مسئولیت‌های آنان را با استناد به صحیفه امام تبیین می‌کند و مردم ایران را نمونه و الگوی همه جهان می‌داند.

    ساختار و محتوا

    کتاب حاضر در 5 فصل سامان یافته است:

    1. حق حاکمیت مردم در نظام اسلامی؛
    2. مسئولیت و نقش مردم در برپایی نظام اسلامی؛
    3. توطئه‌های دشمنان علیه مردم مسلمان؛
    4. تأثیر پشتیبانی مردم در نظام اسلامی؛
    5. ویژگی‌های مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران.

    کلید موفقیت

    مؤسسه تنظیم و نشر آثار ‎‏امام خمینی می‌گوید: ‏‏از مجموعه رهنمودهای امام خمینی چنین استنباط می‌شود که پس از اتکا و اتّکال به خدا،‏‎ ‎‏محور اصلی و نقش‌آفرین در پیروزی انقلاب و شکل‌گیری حکومت اسلامی در ایران‏‎ ،‎‏حضور و پشتیبانی مردم بوده است که امام همواره بر آن تأکید داشته‌اند. امروز نیز که‏‎ ‎‏قوی‌ترین پشتوانه انقلاب و نظام همان مردمند بدون تردید حفظ وحدت و حضور دائمی‏‎ ‎‏آنها اصل مهم و کارساز در تداوم و بقای نظام و انقلاب اسلامی‌خواهد بود[۱]‏.

    نمونه مطالب

    • ‏این ملت حق دارد، دست شما را گرفته، آورده این بالا نشانده. شما‏‎ ‎‏باید خدمت کنید به این مردم. شما، ما، همه باید خدمت‌گزار اینها‏‎ ‎‏باشیم و شرافت همه ما به این است که خدمت به خلق خدا‏‎ ‎‏بکنیم. اینها بندگان خدا هستند. خدای تبارک‌وتعالی علاقه دارد‏‎ ‎‏به این بندگان و ما مسئولیم، باید خدمت بکنیم[۲]‏.
    • ‏‏‏‏باید به همه کشورهای اسلامی تذکر بدهم و اخطار کنم که‏‎ ‎‏شماها در اشتباه هستید؛ شماها که اتکالتان را از خدا برداشته و به‏‎ ‎‏قدرت‌های دنیوی مثل شوروی، مثل آمریکا، اتکال پیدا کرده‌اید و‏‎ ‎‏ملت‌های شما از شما متنفرند و لهذا، اگر یک روز سرنیزه را بردارید،‏ نابود خواهید شد. شما به خود آیید و این رویه را ترک کنید. شما‏‎ ‎‏از ملت ایران و دولت ایران الگو بگیرید. ملت ایران الآن آرامش را‏‎ ‎‏در کشور ایجاد کرده است و خود آرامش را ایجاد می‌کند، بدون‏‎ ‎‏اتکال به یک قدرت دیگری. دولت هم اتکال از سرنیزه را برداشته‏‎ ‎‏و اتکال به خدا و به ملت کرده است[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، صفحه ‌ج
    2. ر.ک: متن کتاب، ص48
    3. ر.ک: همان، ص188-‌189

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها