تقریر الشریعة في شرح تحریر الوسیلة

    از ویکی‌نور
    تقریر الشریعة في شرح تحریر الوسیلة
    تقریر الشریعة في شرح تحریر الوسیلة
    پدیدآورانمحقق داماد، علی (نويسنده)

    خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)

    ایازی، محمدعلی (مترجم)
    عنوان‌های دیگرتحریر الوسیله. شرح ** کتاب الحج
    ناشرمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره). مؤسسه چاپ و نشر عروج
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1397ش
    چاپ1
    شابک978-964-212-493-0
    موضوعخمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368. تحریر الوسیله - نقد و تفسیر - فقه جعفری - رساله عملیه
    زبانعربی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    30218ت8خ 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تقرير الشريعة في شرح تحرير الوسيلة (كتاب الحج)، نوشته سید علی محقق داماد (متولد 1321ش) است که در آن، کتاب حج از متن تحریر الوسیله امام خمینی برگزیده شده و در چهار جلد شرح گردیده است.

    ازآنجاکه متون فتوایی متأخر، به‌ویژه «العروة الوثقی» از سید کاظم یزدی، یا مسئله‌های مربوط به حج را در بر نداشته و یا مانند عروه، کمتر از نیمی از مسائل حج را در بر دارند، فقیهان برای شرح «کتاب حج»، چه در درس و چه در کتابت و نوشتن، به‌ناچار، یا باید به متون قدیمی فقه فتوایی مراجعه کنند و یا اینکه مانند کتاب حاضر، متن تحریر الوسیله را محور مباحث خود قرار دهند[۱]‏.

    محقق داماد فقیه معاصری است که به شیوه «متن و شرح»، کتاب حج را توضیح داده است؛ او با روش اجتهادی خود و با بهره‌گیری از روایت‌های معصومان، بحث‌های مبسوطی را در هریک از مسئله‌های تحریر ارائه نموده است. محقق از محتوای متن «تحریر الوسیله» برای شرح خود، عنوان‌هایی را برگزیده است تا فهم مطلب برای خواننده آسان شود[۲]‏. در این تقریرات، متن در بالای صفحه قرار گرفته است و شرح آن در پایین آن آمده است. منبع‌ها نیز در خلال بحث‌های کتاب در پاورقی‌ها آورده شده و در پایان جلد چهارم، مصدرهای تحقیق درج گردیده‌اند.

    کتاب پس از مقدمه کوتاهی از ناشر، با مقدمه مؤلف آغاز می‌شود؛ او شرح کوتاهی از تحصیلات حوزوی‌اش و اینکه از چه استادانی بهره برده است، ارائه داده و بدون توضیح بیشتری درباره موضوع کتاب، به شرح متن تحریر الوسیله می‌پردازد[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: معرفی کتاب
    2. ر.ک: متن کتاب، ج1، ص22-21
    3. ر.ک: مقدمه مؤلف، همان، صفحه ب - ه

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. معرفی کتاب، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، دفتر قم

    وابسته‌ها