تقریرات في أصول الفقه

    از ویکی‌نور
    تقریرات في أصول الفقه
    تقریرات في أصول الفقه
    پدیدآورانمؤسسة المعارف الإسلامیة (محقق)

    مؤتمر إحیاء ذکری آیت‌الله المجاهد السید عبدالحسین اللاري، اللجنة العلمیة (محقق)

    میرزای شیرازی، سید محمدحسن (محاضر)

    لاری، سید عبدالحسین (مقرر)
    ناشرمؤتمر احياء ذکری آیت‌الله المجاهد السيد عبدالحسين اللاري، اللجنة العلمية
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1418 ق
    چاپ1
    شابک964-6289-27-4
    موضوعاصول فقه شیعه - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏159‎‏/‎‏8‎‏ ‎‏/‎‏ل‎‏2‎‏ت‎‏7
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تقريرات في أصول فقه اثر آیت‌الله سيد عبدالحسين لارى(متوفاى 1342ق)، از جمله آثار ارزشمند تألیف شده در علم اصول است كه در دو مجلد منتشر شده است.

    ساختار

    كتاب مشتمل بر دو مقدمه از محقق و مؤلف و دو جزء و پنج مقصد است. جزء اول كه مقصد اول را پوشش داده مشتمل برچندين فصل است كه هر يك از فصول از يك يا چند مقدمه يا تنبيه تشكيل شده است. جزء دوم نيز باقى مقاصد كتاب را در بردارد و در ضمن فصول يا اصل‌هايى بيان شده است.

    گزارش محتوا

    جزء اول با مقدمه محقق كه در آن شيوه تحقيق كتاب را ذكر كرده‌است، آغاز شده است.پس از آن نيز مقدمه مؤلف آمده است. كه در آن طلاب را به تقوى و پرهيزگارى توصيه كرده است.

    مطالب كتاب با بحث حقيقت و مجاز آغاز و با عنوان تنبيهات در چهار مقام شامل اقسام حقيقت و مجاز، اثبات لغوى و عرفى حقيقت، دلالت الفاظ وضعى و اركان وضع و چهار مرحله در وضع از جهت واضع و موضوع بيان شده است.[۱]

    ساير مباحثى كه در اين جزء از كتاب مطالعه شده عبارت است از علائم وضع، حقيقت شرعيه، صحيح و اعم، مشتق، امر و نهى و مقدمه واجب.

    جزء دوم با موضوع اجتماع امر و نهى آغاز شده و سپس فصلى در مفاهيم و فصلى جداگانه هم در عام و خاص آمده است. بخشى از مباحث تخصيص، موضوع مستثنى و مستثنى‌به، رجوع ضمير به عام، فصلى در مطلق و مقيد و بحث اجماع، ديگر مطالبى است كه در جزء دوم به آن پرداخته شده است.[۲] 

    وضعيت كتاب

    مراحل استنساخ، مقابله، مراجعه، تخريج آيات و روايات آن، توسط گروهى از محققین انجام شده و آدرس آيات، روايات، و مطالب كتاب در پاورقى و فهرست موضوعات در انتهاى هر يك از مجلدات آمده است.

    پانویس

    1. تقريرات في أصول الفقه، محمد ایروانی و محمد حسن شیرازی، ج‌۱، ص،۱۹
    2. همان، ج‌۲، ص،۵

    منابع مقاله

    مقدمه و متن كتاب.

    وابسته‌ها