تفسیر جامع حروف مقطعه قرآن و ده‌ها معجزه در آن

    از ویکی‌نور
    تفسیر جامع حروف مقطعه قرآن و ده‌ها معجزه در آن
    تفسیر جامع حروف مقطعه قرآن و ده‌ها معجزه در آن
    پدیدآورانفتحی، عزیز (نويسنده)
    ناشراحسان
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1395ش
    چاپ1
    شابک978-600-349-257-8
    موضوعقرآن - حروف مقطعه - قرآن - اعجاز - قرآن - بررسی و شناخت
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /ف2ت7 71/6 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تفسیر جامع حروف مقطعه قرآن و ده‌ها معجزه در آن اثر عزیز فتحی، پژوهشی است پیرامون حروف مقطعه قرآن و نظریات مطرح شده پیرامون معنای آن.

    این اثر، هم جنبه عمومی و هم جنبه خصوصی دارد. جنبه عمومی آن، بحث اعجاز حروف مقطعه و ارتباط این حروف اعجاب‌آور، باتوجه‌به مطالب مطرح شده است و جنبه تخصصی آن، مطالب مطرح شده را به‌صورت علمی و مستند و با به‌کارگیری شیوه‌های جدید نرم‌افزاری، بررسی می‌کند[۱].

    مطالب در 18 فصل تنظیم شده است. فصل اول که برگرفته از کتاب «قرآن‌شناسی» عبدالله احمدیان است، به بررسی مرحله‌به‌مرحله و تاریخی حروف مقطعه از دوران پیامبر(ص) تا به امروز می‌پردازد که شامل گفته‌های پیامبر(ص) و صحابه و تابعین و تابع تابعین و سایر مفسران و عالمان بزرگ علوم قرآنی تا به امروز است[۲].

    فصل دوم، تحقیقی مستند است از دانشنامه موضوعی قرآن، نوشته ا. ت. ولش، ترجمه محمدمهدی حقی درباره دیدگاه مستشرقینی مانند ت. نولد(1860م) و فصل سوم، تحقیقی مستند از دانشنامه موضوعی قرآن، نوشته محمدعلی محمدی درباره دیدگاه عرفایی مانند: روزبهان، عین‌القصات و میبدی[۳].

    از فصل چهارم تا هجدهم که به‌صورت مفصل و تحقیق شده نگاشته شده، به طور خلاصه، نظرات زیر مطرح و بررسی شده است:

    1. حروف مقطعه یادآور جمله «لا إله إلا هو» و اسماءالحسنی موردنظر در آن است.
    2. حروف مقطعه نشانه برجسته بودن سوره الحمد (اولین سوره کتابت) و سوره علق (اولین سوره نزول) است و حروف مقطعه یعنی سوره الحمد.
    3. تعداد حروف مقطعه 78 عدد بوده در تعداد استخوان‌های قرینه بدن انسان بالغ است. این فصل یکی از جالب‌ترین و جذاب‌ترین و یکی از اهداف اصلی نگارش این کتاب است و...[۴].

    از ویژگی‌های بارز کتاب، دسته‌بندی‌های جدولی و منظم مطالب آن است که چهره‌ای متفاوت و منحصربه‌فرد را در بین سایر کتاب‌ها دارد و این امکان را برای خوانندگان مهیا می‌کند که بتوانند مطالب مورد بررسی را به‌صورت جامع و کامل، در دسترس داشته باشند و امکان مقایسه را با کمترین اتلاف وقت و کمترین اشتباه، برای محققان فراهم می‌کند[۵].

    پانویس

    1. پیشگفتار، ص9
    2. همان
    3. همان
    4. همان، ص9- 10
    5. همان، ص10

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها