تصوف ایرانی در منظر تاریخی آن

    از ویکی‌نور
    تصوف ایرانی در منظر تاریخی آن
    تصوف ایرانی در منظر تاریخی آن
    پدیدآورانزرین‌کوب، عبدالحسین (نویسنده)

    مجیدی، عنایت‌الله (نویسنده)

    کیوانی، مجدالدین (مترجم)
    عنوان‌های دیگرفهرست آثار و تحقیقات دکتر عبدالحسین زرین کوب
    ناشرسخن
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش.
    چاپچاپ دوم
    شابک964-372-076-4
    موضوعتصوف - ایران - تاریخ

    تصوف - منشا

    زرین کوب، عبدالحسین، 1301 - 1378 – کتاب‌شناسی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏ز‎‏4‎‏ت‎‏6 / 275 BP

    تصوف ایرانی در منظر تاریخی آن، نوشته عبدالحسین زرین‌کوب، مشتمل بر سخنرانی‌هایی است که در خلال سال‌های 1969-1970م ایراد شده است. در این اثر تاریخ تصوف ایرانی از آغاز تا دهه چهل بررسی شده است. این کتاب توسط مجدالدین کیوانی به فارسی ترجمه شده است.

    خواننده کتاب حاضر با خاستگاه‌های قبل و بعد از اسلام عرفان ایرانی آشنا می‌شود؛ تحول ساختاری و محتوایی تصوف را در طول سال‌ها و سده‌ها دنبال می‌کند؛ به چهره‌های برجسته و نقطه‌های عطف تصوف در ایران برمی‌خورد؛ تصوف ایرانی را از دوره شخصی و فراگرایانه بودنش تا زمانی که به خانقاه‌ها کشیده می‌شود و در نتیجه، تصوف شخصی به تصوف طریقتی و سازمان‌یافته تبدیل می‌شود، پی می‌گیرد؛ هم‌گرایی‌ها و واگرایی‌های طریقت صوفیانه را با شریعت سنتی و با فلسفه اجمالاً می‌خواند[۱]‏.

    هشت بخش رساله حاضر برگرفته از سلسله سخنرانی‌هایی است که در خلال سال‌های 1969-1970م، در دانشگاه‌های پرینستن و کالیفرنیا ایراد شده است[۲]‏.

    گفتارهای این مجموعه شامل مروری عالمانه و ماهرانه بر تاریخ تصوف ایرانی از آغاز تا دهه چهل است. اگر دو ویژگی جامع و موجز را در وصف این مجموعه به‌کار ببریم، بیراهه نرفته‌ایم؛ جامع از آن نظر که هرآنچه در تاریخ تصوف ایرانی مهم و دانستنی است، در این گفتارها گنجانده شده و موجز بدان لحاظ که نویسنده در عرضه‌داشت و توضیح آن «مهم»ها به حداقل ممکن بسنده کرده است[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: سخنی از مترجم، ص10
    2. ر.ک: مقدمه، ص15
    3. ر.ک: سخنی از مترجم، ص10-9

    منابع مقاله

    سخنی از مترجم و مقدمه.


    وابسته‌ها