ترجمه تحفة الاریب فی الرد علی اهل الصلیب

    از ویکی‌نور
    ترجمه تحفة الاریب فی الرد علی اهل الصلیب
    ترجمه تحفة الاریب فی الرد علی اهل الصلیب
    پدیدآورانالترجمان الاندلسی، عبدالله بن عبدالله (مؤلف)، صدرالاشراف تبریزی، محمدتقی (مترجم)
    ناشرچاپ بوذرجمهور، مصطفوی
    مکان نشربی‌جا
    سال نشر1372
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    ترجمه تحفة الاریب فی الرد علی اهل الصلیب، نوشته عبدالله الترجمان از علما و روحانیون مسیحی در عصر حکومت ابوالعباس احمد حفصی است که در سال 823ق در دفاع از اسلام و رد مسیحیت نوشته شده است. محمدتقی صدرالاشراف تبریزی نیز آن را به فارسی ترجمه کرده است.

    کتاب مشتمل بر سه فصل است. مؤلف در فصل اول به چگونگی خروج خود از دین مسیحیت و پذیرفتن دین اسلام و پاره‌ای از کار و مشاغل خود در ایام حکومت ابوالعباس احمد حفصی در تونس اشاره کرده است.

    فصل دوم در بیان بعضی امور و کارهایی است که مؤلف در زمان حکومت ابوالفارس عبدالعزیز، حاکم تونس در سال 823ق (تاریخ تألیف کتاب) انجام داده است و همچنین بیان بعضی از رفتارهای پسندیده و آثار برگزیده او. مؤلف در فصل سوم که مهم‌ترین فصل کتاب است، با نص تورات و انجیل و سایر کتاب‌های انبیا و همچنین با براهین عقلی به بیان رد دین نصارا و اثبات نبوت پیغمبر(ص) پرداخته است. از جمله موضوعاتی که مؤلف در این فصل به آن‌ها پرداخته عبارتند از: اناجیل اربعه، اختلاف فرقه‌های نصارا، فساد قواعد دینی نصارا، تثلیث، گناه، رد الوهیت عیسی، رهبانیت و اثبات نبوت پیغمبر(ص).

    مؤلف کتاب را به زبان عربی نوشته است، اما مترجم به سبب نایاب بودن نسخه عربی آن، از روی متن ترکی به فارسی برگردانده است. این کتاب یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی است که در رد مسیحیت نوشته است[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص143

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها