تحلیل و بررسی عهد عتیق، عهد جدید و مقایسه آن‌ها با نهج‌البلاغه

    از ویکی‌نور
    تحلیل و بررسی عهد عتیق، عهد جدید و مقایسه آن‌ها با نهج‌البلاغه
    تحلیل و بررسی عهد عتیق، عهد جدید و مقایسه آن‌ها با نهج‌البلاغه
    پدیدآورانطاهرنژاد، علی (مؤلف)
    ناشرنوآور
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP 227/۳/ط۲ت۳

    تحلیل و بررسی عهد عتیق، عهد جدید و مقایسه آن‌ها با نهج‌البلاغه، تألیف علی طاهرنژاد، با نگاه انتقادی به بررسی و تحلیل محتوای بعضی از موضوعات عهد عتیق و عهد جدید و بیان تناقضات موجود در آن‌ها و مقایسه آن‌ها با نهج‌البلاغه پرداخته است.

    روش مؤلف تقریباً این‌گونه است که ابتدا موضوع خاصی از عهد عتیق با عهد جدید را بیان می‌کند و سپس تحلیل و بررسی خود را می‌آورد و در پایان خطبه یا حکمتی از نهج‌البلاغه را متناسب با موضوع نقل می‌کند. وی هدف از تألیف این کتاب را گشودن راهی فراروی محققان برای تحقیق و بررسی بیشتر دانسته است.

    کتاب در سه فصل و تتمه‌ای با عنوان «سخن آخر» تدوین شده است. مؤلف در فصل اول به بیان توضیح اصطلاحات به‌کار رفته در متن کتاب مانند تلمود، تورات، انجیل، مسیحیت،و نهج‌البلاغه پرداخته است. وی در همین فصل به تناقضات موجود در عهد عتیق و عهد جدید و جنبه بشری بودن آن‌ها اشاره کرده است.

    فصل دوم کتاب، تحلیل و بررسی شخصیت پولس و نامه‌های وی را که به تازه مسیحیان و غیر مسیحیان نوشته است، شامل می‌شود. در حقیقت نویسنده در این بخش آرا و عقاید پولس را بیان و سپس آن‌ها را بررسی و نقد می‌کند.

    مؤلف در فصل سوم برای بعضی از مطالب موجود در عهد عتیق، مانند شراب‌خواری، زنا، دروغ‌گویی انبیا، مظلومیت قوم بنی‌اسرائیل، آمار دقیق اسباب و لوازم دیدن خدا و بعضی موضوات مرتبط دیگر با خدا پرداخته است و آن‌ها را با بیانات علی(ع) در نهج‌البلاغه مقایسه کرده است.

    مؤلف در سخن آخر خود به بیان این موضوع که ادیان الهی اگر تحریف نمی‌شدند همه یک مسیر را طی می‌کردند و در بحث ایمان به خدا با هم تفاوت نداشتند و تفاوت تنها در بیان دستورات شرعی است، می‌پردازد. سپس برای مثال به موضوع حجاب در آیین یهود، مسیحیت، زرتشت، اسلام و مسئله مصلح جهانی در نظر اشاره می‌کند[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص290-291

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها