تحریر الأصول (امام خمینی)

    از ویکی‌نور
    تحریر الأصول(خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران)
    تحریر الأصول (امام خمینی)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) جوادی آملی، عبدالله (مقرر)
    ناشرمؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره). مؤسسه چاپ و نشر عروج
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1397ش - 1440ق
    چاپ1
    شابک978-964-212-523-4
    موضوعاصول فقه شیعه - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    3ت8خ 159/8 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تحرير الأصول، تقریرات درس اصول فقه امام خمینی (1281-1368ش)، به قلم شاگرد ایشان آیت‌الله عبدالله جوادی آملی (متولد 1312ش) است. این اثر در چهار جلد با مقدمه مرتضی جوادی آملی منتشر شده است.

    آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری، در قرن گذشته حوزه علمیه قم را تأسیس نمود. این حوزه توسط آیت‌الله بروجردی به ثمر نشست و فعالیت‌های علمی و پژوهشی در فقه و اصول رونق گرفت. فقیه زبردست و اصولی بی‌بدیل آیت‌الله سید روح الله خمینی(ره)، ابتدا از دروس شیخ عبدالکریم حائری و سپس آیت‌الله بروجردی بهره‌مند شد و پس از آن خود از برجسته‌ترین اساتید و محققین در علم اصول فقه در حوزه علمیه گردید. صدها تن از مشتاقین علم اصول برای رسیدن به اجتهاد از درس اصول ایشان استفاده کردند. از جمله این شاگردان، حکیم متأله و فقیه مکتب اهل‌بیت(ع)، آیت‌الله جوادی آملی بود که به جدیت در مجلس درس امام(ره) حاضر می‌شد و مباحث علم اصول را پیگیری می‌کرد و دیدگاه‌های استادش را به‌دقت و با کیفیت عالی می‌نوشت. ایشان یک دوره کامل از مباحث امام خمینی(ره) - نصفی را از دوره دوم و نصف دیگر از دوره سوم - استفاده نمود. مسئولین مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، از این استاد معظم درخواست کردند که آنها را در تنظیم تقریرات مکتوب دروس امام و طبع و نشر کمک کند. وی نیز با کرامت این درخواست را پذیرفت و مکتوبات خویش از دروس اصول را به مؤسسه تقدیم کرد. تحقیق و ارزش‌گذاری نص و استخراج مصادر این تقریرات توسط گروهی از محققین انجام شد. مجلدات چهارگانه کتاب توسط محققین مؤسسه علوم وحیانی اسراء نیز مورد بررسی و اصلاحات جزیی قرار گرفت. سپس از سوی آیت‌الله جوادی آملی ملاحظه نهایی انجام شد[۱]‏.

    در ابتدای کتاب (پس از مقدمه تحقیق)، در ضمن مقاله‌ای پنجاه صفحه‌ای به قلم مرتضی جوادی آملی، برخی از ویژگی‌های مکتب اصولی آیت‌الله جوادی آملی در ضمن 27 ملاحظه و شش نکته مطرح شده است[۲]‏.

    نویسنده مباحث کتاب را با مقدمه‌ای در یازده مبحث آغاز کرده است. پس از آن مباحث اصول فقه را در هشت مقصد: اوامر، نواهی، مفاهیم، عام و خاص، مطلق و مقید، مباحث قطع و ظن، مباحث شک و تعارض ادله مطرح کرده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه تحقیق، ص8-6
    2. ر.ک: مقدمه، ص64-9

    منابع مقاله

    مقدمه‌های کتاب.



    وابسته‌ها