تاریخ فلسفه: فلسفه قرون وسطا از آگوستینوس تا اسکوتوس

    از ویکی‌نور
    تاریخ فلسفه: فلسفه قرون وسطا از آگوستینوس تا اسکوتوس
    تاریخ فلسفه: فلسفه قرون وسطا از آگوستینوس تا اسکوتوس
    پدیدآورانکاپلستون، فردریک چارلز (مؤلف)، دادجو، ابراهیم (مترجم)
    ناشرشرکت انتشارات علمی و فرهنگی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1387
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    B 72/ک۲ت۲ ۲.ج

    تاریخ فلسفه: فلسفه قرون وسطا از آگوستینوس تا اسکوتوس، نوشته فردریک چارلز کاپلستون با ترجمه ابراهیم دادجو، ترجمه فارسی جلد دوم از مجموعه تاریخ فلسفه کاپلستون است که به معرفی شخصیت‌های مطرح در قرون وسطای مسیحیت و نیز تبیین دیدگاه‌های الاهیاتی و فلسفی آن‌ها پرداخته است.

    این کتاب با دوره آغازین مسیحیت که به دوره آبا یا پدران کلیسا معروف است، آغاز می‌شود و به ترتیب تاریخی تا پایان قرن سیزدهم که شامل معرفی آرا و دیدگاه‌های دانز اسکوتوس است، ادامه می‌یابد.

    مؤلف در مقدمه‌ای که بر کتاب نوشته است، هدف از نگارش این اثر را صرفاً ارائه بیان کلیات یا مجموعه‌ای از برداشت‌های مختلف درباره فلسفه قرون وسطا نمی‌داند، بلکه می‌کوشد از سیر فلسفه قرون وسطا و دوره‌های مختلف آن شرح معقول و منسجمی به‌دست دهد.

    کاپلستون به ارائه دیدگاه‌های اندیشمندان و متأهلانی پرداخته است که به دلیل محتوا و مضمونشان دارای اهمیت و نفوذ خاصی هستند، یا نماینده و شارح فلسفه‌ای خاص و سر تحول آن به‌شمار می‌روند. ازاین‌رو، در دوره آبای کلیسا دیدگاه‌‌های معرفت‌شناختی، انسان‌شناختی و خداشناسی مهم‌ترین شخصیت الاهیات مسیحی یعنی آگوستین قدیس و نیز دیونیزیوس مجعول و بوئتیوس را بررسی کرده است. در فصل‌های بعدی به دیدگاه‌های یوهانس اسکوتوس اریوگنا و آنسلم قدیس می‌پردازد و در میان متألهان و فیلسوفان مسیحی قرن سیزدهم به تفصیل دیدگاه‌های قدیس بانونتورا، توماس آکویناس، اسکوتوس و فرانسیسیان را بررسی می‌کند[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص 182-183

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها