تاریخ دعوة الموحدین (الدروز)

    از ویکی‌نور
    تاریخ دعوة الموحدین (الدروز)
    تاریخ دعوة الموحدین (الدروز)
    پدیدآورانقاضی، نبیه (نويسنده)
    ناشرکیوان للطباعة و النشر و التوزیع
    مکان نشرسوریه - دمشق
    سال نشر2008م
    چاپ1
    موضوعدروزیه -- تاریخ,دروزیه -- عقاید,موحدون -- تاریخ,اسلام -- فرقه‌ها
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP 240/۸/ق۲ت۲
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تاريخ دعوة الموحدين (الدروز)، اثر نبیه قاضی، تحقیقی است پیرامون قیام و حکومت موحدین دروز در شمال آفریقا و خاستگاه و تاریخ آن.

    کتاب با مقدمه‌ای از مؤلف در اشاره به موضوع مباحث و معرفی مختصر دعوت موحدین دروزیه آغاز و مطالب در سه باب، ارائه شده است. نویسنده در مقدمه، ادعا نموده است که در این کتاب، به دنبال معرفی و تشریح صورت حقیقی و واقعی دعوت و قیام دروزیه، به‌صورت مبسوط و موضوعی و نشان دادن نقش این دعوت در پیشرفت و گسترش اسلام در شمال آفریقا می‌باشد[۱].

    نویسنده پیش از آغاز مباحث، به‌صورت مختصر و کوتاه، به بررسی انساب و اماکن و مواطن موحدین، پرداخته و این موضوع را به دلیل کوتاهی برخی از نویسندگان در دقت در این موضوعات و وجوب دقت در مباحث تحقیقی و پژوهشی، امری لازم و ضروری قلمداد نموده است[۲]؛ ازاین‌رو، در باب نخست، در دو فصل، ابتدا به بررسی اصل و ریشه موحدون پرداخته شده[۳] و سپس، مواطن ایشان در شمال سوریه، لبنان و جبل العرب، مورد بررسی قرار گرفته است[۴].

    موحدان معتقدند که توحید با وجود انسان عاقل آغاز شد و مردم با رشد و پیشرفت در علم و دانش به آن پی برده و به درک و فهم آن پرداختند و با ادیان آسمانی و مکاتب فلسفی در طول اعصار، همگام شدند. ازاین‌رو، نویسنده در باب دوم، سعی نموده است نگاهی گذرا و توضیحی ساده از چگونگی همزیستی توحید با احکام الهی و با کسانی که پرچم آن را بر دوش گرفته و تعالیم آن را در دوران باستان، گسترش دادند، ارائه نماید. وی «آمن حوتب» را نخستین فرمانروایی معرفی کرده است که در دوران فراعنه مصر، توحید را در مصر رسمیت بخشید و به گسترش آن، کمک کرد[۵].

    در این باب، به چگونگی انتشار و گسترش دعوت موحدین در سرزمین‌های مختلف، از جمله مصر، مغرب و بلاد شام اشاره شده است[۶].

    در باب سوم، دعوت توحیدی در زمان پیامبر(ص)، به ادوار و حدود مختلفی تقسیم شده و در این میان، به نقش صحابه و بزرگانی همچون سلمان فارسی و مقداد در گسترش آن، اشاره شده است[۷].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص13
    2. ر.ک: متن کتاب، ص15
    3. ر.ک: همان، ص19
    4. ر.ک: همان، ص35-49
    5. ر.ک: همان، ص63
    6. ر.ک: همان، ص169-192
    7. ر.ک: همان، ص197

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها