تاریخ تشیع در ایلام (از دوره سلجوقیان تا پایان حکومت قاجار)

    از ویکی‌نور
    تاریخ تشیع در ایلام (از دوره سلجوقیان تا پایان حکومت قاجار)
    تاریخ تشیع در ایلام (از دوره سلجوقیان تا پایان حکومت قاجار)
    پدیدآورانکوچکی، پروین (نويسنده) مؤسسه شیعه شناسی (گردآورنده)
    ناشرشيعه شناسی
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش
    چاپ1
    شابک978-600-5147-18-6
    موضوعشیعه - ایران - ایلام - تاریخ
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ک9ت2 239 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تاریخ تشیع در ایلام (از دوره سلجوقیان تا پایان حکومت قاجار)، نوشته پروین کوچکی (معاصر)، در موضوع تاریخ (تاریخ تشیع - ‌تاریخ ایلام) است.

    نوشتار حاضر به بررسی تاریخ منطقه ایلام پرداخته و تلاش کرده است تا نقش این منطقه را در تمدن ایران، به‌ویژه بعد از ورود اسلام و تشیع و نقش مردم، حکومت‌های محلی، امام‌زادگان و زیارتگاه‌ها را در گسترش و تثبیت تشیع در این منطقه روش سازد[۱].

    کتاب، در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول، به جغرافیای تاریخی ایلام از آغاز تا عصر نخست خلافت عباسی اختصاص یافته و در آن به بحث از جغرافیای طبیعی ایلام، ایلام پیش از اسلام با ذکر وجه تسمیه، سرزمین‌ها و مناطق ایلام، ساکنان ایلام، عقاید و مذهب آنان و همچنین ایلام پس از اسلام پرداخته شده است.

    فصل دوم، چگونگی ورود اسلام و تشیع به ایران را به بحث گذاشته است. در این فصل، از علل گرایش ایرانیان به اسلام، چگونگی پیدایش و رشد تشیع، قدرت یافتن تشیع در ایران، علل گرایش ایرانیان به تشیع و مناسبات حکومت‌های مختلف ایرانی با تشیع سخن به میان آمده است.

    در فصل سوم، به نفوذ و گسترش تشیع در ایلام پرداخته شده است. ورود اسلام به ایلام، دلایل گسترش تشیع میان طوایف کرد، نقش عالمان دینی، مشاهیر و شعرای ایلامی در نفوذ و گسترش تشیع در ایلام، نقش حکومت‌ها در گسترش تشیهع در ایلام با محوریت حکومت‌های محلی نظیر حکومت‌های آل حسنویه، بنی‌عناز و اتابکان لر بزرگ از مباحث این فصل است. در ادامه نقش آرامگاه‌ها و اماکن مذهبی (امامزاده‌ها) در گسترش تشیع در ایلام ذکر شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص‌9-‌11

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها