بیان در علوم و مسائل کلی قرآن (انتشارات دانشگاه آزاد)

    از ویکی‌نور
    بیان در علوم و مسائل کلی قرآن
    بیان در علوم و مسائل کلی قرآن (انتشارات دانشگاه آزاد)
    پدیدآورانخوئی، سید ابوالقاسم (نويسنده)

    هاشم زاده هریسی، هاشم (مترجم)

    نجمی، محمدصادق (مترجم)
    عنوان‌های دیگرالبیان فی تفسیر القرآن ** بیان
    ناشردانشگاه آزاد اسلامی. واحد خوی
    مکان نشرایران - خوی
    سال نشر1375ش
    چاپ5
    شابک-
    موضوعتفاسیر (سوره فاتحه) - قرآن - تحقیق - قرآن - علوم قرآنی
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /‎‏خ‎‏9‎‏ ‎‏ب‎‏9041‎‏ ‎‏1375 69/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بیان در علوم و مسائل کلی قرآن ترجمه فارسی کتاب البيان في تفسير القرآن آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی است به دست محمدصادق نجمی و هاشم زاده هریسی.

    چون درباره اصل کتاب در این پایگاه نوشته شده، به توضیح درباره ترجمه آن می‌‎پردازیم. اصل عربی کتاب در یک جلد ولی ترجمه فارسی آن مشتمل بر دو جلد است. این افزایش کمی در مقایسه بخش مقدمه‌های اصل و ترجمه اثر نیز قابل‌مشاهده است؛ اصل عربی کتاب، فقط حاوی مقدمه مؤلف است؛ ولی ترجمه فارسی آن علاوه بر ترجمه مقدمه مؤلف حاوی مقدمه‌هایی از سوی ناشر و مترجمان کتاب است که پیش از مقدمه مؤلف ذکر شده. جالب‌توجه است با اینکه مقدمه مترجم تقریبا مفصل است؛ اما در آن چیزی درباره نحوه و نوع ترجمه کتاب نمی‌توان یافت و صرفا در مقدمه ناشر اندکی درباره ترجمه توضیح داده شده که آن را ذکر می‌کنیم: این کتاب حدود بیست و دو سال قبل از این چاپ(یعنی حدودا سال 1352 ش.) به فارسی برگردانده شده است. ترجمه حاضر بر اساس نظریه کارشناسان و اساتید فن، یکی از اصیل‌ترین و دقیق‌ترین ترجمه‌هایی است که از متن یک کتاب اصیل علمی به‌عمل‌آمده است و انتخاب این ترجمه جهت نشر از سوی دفتر مؤلف(ره) شاهد گویا بر این اصالت و دقت است. این ترجمه مانند متن عربی اصل کتاب، بارها به چاپ رسیده است.[۱]

    به نظر می‌رسد مترجمان در ترجمه از شیوه آزاد و پاراگراف به پاراگراف استفاده کرده باشند. به‌عنوان نمونه بخشی از متن و ترجمه آن ارائه می‌گردد:

    فالعترة هم الادلاء علی القرآن و العاملون بفضله. فمن الواجب أن نقتصر علی اقوالهم و نستضئ بإرشاداتهم....[۲]

    ... از اين حديث چنين استفاده مى‌شود كه خاندان پيامبر (صلى‌الله عليه و آله و سلم) قرين و همدوش قرآن و راهنمايان مردم به‌سوى آن آشناترين افراد به احكام قرآن هستند. پس چه‌بهتر كه در توصيف و شناسايى قرآن به گفتار آنان اكتفا كنيم. از افكار و راهنمايى‌هاى سودمندشان رهنمون و الهام بگيريم....[۳]

    فهرست محتوا در پایان کتاب آمده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص15
    2. ر.ک: خویی، ابوالقاسم، البیان فی تفسیر القرآن...، ص18
    3. ر.ک: متن کتاب، ج1، ص35

    منبع مقاله

    مقدمه و متن کتاب. خویی، ابوالقاسم، البيان في تفسير القرآن: المدخل، فاتحة الکتاب، مؤسسه احیاء آثار الامام الخوئی، قم، بی‌تا.

    وابسته‌ها