بررسی دینکرد ششم

    از ویکی‌نور
    بررسی دینکرد ششم
    پرونده:NUR 96564J1.jpg
    پدیدآورانآذر فرنبغ فرخ‌زادان و آذرباد ایمیدان (مؤلف)، میرفخرایی، مهشید (مترجم)
    ناشرپژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1392
    چاپدوم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    PIR 2065/آ۴/ب۴

    بررسی دینکرد ششم ، به‌وسیله دو تن از دین‌مردان زرتشتی، آذر فرنبغ فرخ‌زادان و آذرباد ایمیدان در سده سوم هجری نگاشته شده و به کوشش مهشید میرفخرایی ترجمه شده است.

    کتاب ششم دینکرد اثری ادبی و از نوع حکمی و بخشی از مجموعه بزرگ دینکرد است که دربردارنده تعدادی از امثال، شعائر اخلاقی، قواعد رفتاری و توصیفی از ویژگی‌های خوب و بد یا فضیلت‌ها و رذیلت‌هاست.

    کتاب مشتمل بر تحقیق، برگردان فارسی، آوانوشت لاتین و یادداشت‌های پیرامون آن می‌باشد. همچنین از نظر ساختار، مشتمل بر یک مقدمه و سه بخش است. در مقدمه، توضیح‌های ارزشمندی درباره ادبیات پند و اندرز و جایگاه دینکرد ششم در آن و مطالبی در ساختار، ویژگی‌ها، درون‌نمایه کتاب ششم، دست‌نویس‌ها و روش تصحیح آن آمده است.

    بخش نخست، به آوانوشت لاتین متن پهلوی، و یادداشت‌های مربوط به آن اختصاص دارد. در بخش دوم، برگردان فارسی متن و یادداشت‌های مربوط به آن گنجانده شده است. در بخش سوم، واژه‌نامه دینکرد سوم که براساس حروف الفبا لاتین مرتب گردیده، به همراه معنا و توضیحی درباره ساختار هر واژه و همچنین کتابنامه و نمایه و اصل متن پهلوی دینکرد مدن ارائه شده است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص277

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها