ایران و ایرانیان در متون مقدس: اوستا، تورات، انجیل، قرآن و حدیث

    از ویکی‌نور
    ایران و ایرانیان در متون مقدس: اوستا، تورات، انجیل، قرآن و حدیث
    ایران و ایرانیان در متون مقدس: اوستا، تورات، انجیل، قرآن و حدیث
    پدیدآورانیزدان پرست لاریجانی، محمدحمید (نویسنده)
    ناشراطلاعات
    مکان نشرتهران
    سال نشر1390
    چاپاول
    موضوعایران در کتاب مقدس ,ایرانیان در حدیث,ایرانیان در قرآن
    کد کنگره
    ‏BS 680/الف۹ي۴

    ایران و ایرانیان در متون مقدس: اوستا، تورات، انجیل، قرآن و حدیث تألیف محمدحمید یزدان‌پرست لاریجانی، نوشتار حاضر که کتاب نسبتا مفصلی است، به بررسی جایگاه سرزمین ایران و ایرانیان در متون مقدس چهار دین زرتشت، یهود، مسیحیت و اسلام می‌پردازد.

    از آنجا که در بیشتر متون مقدس به ویژه متون اسلامی از ایران و ایرانیان به نیکی یاد شده، از این رو مؤلف بر آن شده تا این موضوع را در متون مقدس سایر ادیان نیز بررسی کند، تأکید وی در درجه اول بر متون مقدس بوده، گرچه از سایر منابع نیز در کنار آنها بهره جسته است.

    این کتاب در نه بخش تنظیم و تدوین شده، که بخشی از آن به متون دینی یهود یعنی کتاب مقدس (عهد عتیق) و کتاب‌های قانونی ثانی اختصاص داده شده است.

    شایان ذکر است که مؤلف این موضوع را بیش از همه در متون اسلامی (قرآن و حدیث) بررسی کرده که شامل چهار بخش می‌شود که شاید به دلیل حجم بیشتر منابع بوده است.

    در بخش‌های هفتم و هشتم نیز دربارۀ شهرهای ایران و مهم‌ترین روزها در تقویم ایرانی و اعیاد ایران بررسی تطبیقی در متون مقدس مذکور صورت گرفته است. بخش نهم نیز با عنوان پیوست، دربارۀ جایگاه اعراب در قرآن و احادیث نوشته شده است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: شرفایی، محسن، ص228-229


    منابع مقاله

    شرفایی، محسن، رمضانعلی ایزانلو، محمدحسین محمدپور، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان، مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی، 1391ش.

    وابسته‌ها