اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری (مجموعه مقالات)

    از ویکی‌نور
    اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری (مجموعه مقالات)
    اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری (مجموعه مقالات)
    پدیدآورانمظفری، آیت (نويسنده)

    مهاجرنيا، محسن (ويراستار)

    سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی (سایر)
    ناشرزمزم هدايت
    مکان نشرایران - قم
    سال نشرسده13
    چاپ1
    شابک978-964-2854-71-4
    موضوعاسلام و دولت - اسلام و سیاست - خامنه‌‎ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - نظریه درباره سیاست و حکومت
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏س‎‏9‎‏الف‎‏8 1692 ‏DSR‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری (مجموعه مقالات) مجموعه‌ای از مقالات در تبین اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) است که به همت پژوهشکده تحقیقات اسلامی گردآوری و منتشر شده است.

    انديشه سياسى، مجموعه‌اى از باورهاى پايدار درباره سياست، حكومت و اداره جامعه است كه خود مشتمل بر دانش‌هايى چون فلسفه سياسى، كلام سياسى، فقه سياسى و مانند آن مى‌شود. بى‌گمان، انديشه سياسى نقشى بنيادين در تحولات اجتماعى و نيز تعيين سرنوشت جوامع دارد. اين تحول‌آفرينى، البته نسبت به متفكران مختلف متفاوت است. زندگى و زمانه، جايگاه و پايگاه سياسى و اجتماعى انديشمند و متغيرهايى از اين دست، درجه تأثيرگذارى يک انديشه را تعيين مى‌كنند. در اين ميان، انديشه و آراء رهبران جامعه، كسانى كه انديشه و عمل سياسى را توأمان تجربه كرده‌اند و از جايگاه والايى در جامعه، نظام سياسى و مهم‌تر، در نظام دينى برخوردارند، اهميتى ويژه مى‌يابد. با توجه به نقش مقام معظم رهبرى در نظام ولايى جمهورى اسلامى ايران در هدايت جامعه و سياست داخلى و خارجى كشور، تعيين راهبردها، سياست‌ها و اصول انقلاب اسلامى، همانا توصيف و تبيين انديشه سياسى ایشان، امر مهم و ضروری تلقی می‌شود. علاوه بر این، توجه دنيا به انديشه‌هاى سياسى غير سكولار، ضرورت تبيين و شناخت انديشه‌هاى سياسى مبتنى بر وحى الهى را دو چندان مى‌كند[۱].

    با توجه به اهمیت مذکور، در اثر حاضر، چهارده مقاله در حوزه‌هاى زندگينامه، فلسفه سياسى، كلام سياسى، فقه سياسى، جامعه‌شناسى سياسى، روابط بين‌الملل و سياست خارجى و مسائل ايران و جهان اسلام از ديدگاه رهبر معظم انقلاب، در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. که به منظور آشنایی هرچه بیشتر با کتاب، به موضوع برخی از مقالات، اشاره می‌شود:

    1. محسن مهاجرنیا، در مقاله «مسائل فلسفه سیاسی»، به منظور طرح مسائل اساسی و کلان فلسفه سیاسی اسلام از دیدگاه مقام رهبری، کوشیده است تا این موضوع را بر سه محور اساسی «مسئله فرد و جامعه»، «مسئله قدرت سیاسی» و «مسئله حکومت اسلامی»، متمرکز نماید[۲].
    2. غلامرضا بهروزلک نیز در مقاله «کلام سیاسی»، ضمن معرفی اجمالی «کلام سیاسی» و اشاره به تمایز آن از سایر حوزه‌های معرفت سیاسی، در شش محور: «مبانی کلام سیاسی»، «نبوت و رسالت»، «امامت»، «مهدویت»، «عدات» و «ولایت فقیه»، به بررسی دیدگاه رهبری در این زمینه پرداخته است[۳]

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص7
    2. متن کتاب، ص71
    3. همان، ص109

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها