امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی(س)

    از ویکی‌نور
    امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی(س)
    امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1388ش
    چاپ7
    شابک964-335-046-0
    موضوعامر به معروف و نهی از منکر - مقاله‌ها و خطابه‌ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - نظریه درباره امر به معروف و نهی از منکر
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎/الف۸ الف۸۳ 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی(س)، عنوان دفتر بیست‌ویکم از مجموعه آثار موضوعی تبیان است که در آن به بیان اندیشه‌های امام خمینی(ره) در موضوعات مختلف پرداخته شده است. این اندیشه‌ها در ضمن سخنرانی‌ها و پیام‌های امام خمینی بیان شده و تدوین آن در قالب این دفتر به‌صورت نوشتاری توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) انجام شده است. در دفتر بیست‌ویکم به بیان نظریه امام(ره) درباره امر به معروف و نهی از منکر پرداخته شده است.

    این مجموعه که در گروه معارف اسلامى حوزه معاونت پژوهشى مؤسّسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى(س) استخراج و تنظیم شده است، مشتمل بر سه بخش است:

    بخش اوّل، «کلیات»، که داراى چهار فصل است: اهمیت و آثار، وجوب امر به معروف و نهى از منکر، معروف‌ها، منکرها؛ در فصل معروف‌ها و منکرها سعى شده است مواردى را که امام در زمان حاضر و در جامعه ما معروف و یا منکر مى‌‏شناسند، به خوانندگان معرّفى شود.

    بخش دوم، شرایط چهارگانه: علم، احتمال تأثیر، اصرار بر گناه، عدم وجود مفسده مى‌‏باشد.

    بخش سوم، مراتب سه‏گانه: مرتبه غیر زبانى، مرتبه امر و نهى زبانى، مرتبه اقدام و انکار عملى، به‌علاوه رعایت مراتب در امر و نهى بحث شده است[۱].

    در تنظیم این مجموعه کوشش شده، عبارت‌ها با توجه به پیام صریح و اصلى آنها در ذیل نزدیک‌ترین عنوان انتخابى بیاید و حتى‏الامکان از تکرار آنها در دیگر عنوان‌ها خوددارى شود. بنابراین، براى دریافت کلیه دیدگاه‌هاى امام درباره یک موضوع نمى‌‏توان به موارد ذکرشده ذیل همان عنوان اکتفا کرد و مراجعه به دیگر عنوان‌هاى مجموعه اجتناب‏ناپذیر است.

    حتى‌الامکان سعى شده، مطالب برگرفته از غیر تحریر الوسیله و استفتائات در ذیل هر عنوان به‌ترتیب تاریخ اثر آورده شود. هریک از متون منتخب به‌تناسب موضوع و تاریخ با علامت «***» از یکدیگر تفکیک شده و از ابتدا تا انتهاى مجموعه به‌ترتیب شماره‏گذارى شده‏ است.

    تمام متن کتاب الأمر بالمعروف و النهي عن المنكر، به فارسى بازگردانده شده و در جایگاه مناسب خود استفاده شده است؛ بنابراین متون تحریر عین عبارات حضرت امام نمى‌‏باشد، بلکه ترجمه آن است و در ترجمه آن نهایت تلاش به‌کار برده شده است[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، صفحه یا
    2. ر.ک: همان، صفحه یب

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها