امر به معروف و نهی از منکر، برگرفته از کتاب ارزشمند فقه الصادق

    از ویکی‌نور
    امر به معروف و نهی از منکر، برگرفته از کتاب ارزشمند فقه الصادق
    امر به معروف و نهی از منکر، برگرفته از کتاب ارزشمند فقه الصادق
    پدیدآورانروحانی، محمد صادق (نويسنده)

    خواجه‌زاده، اسماء (مترجم)

    علامه حلی، حسن بن یوسف (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرترجمه مبحث امر به معروف و نهی از منکر کتاب فقه الصادق آیت‌الله العظمی سید صادق روحانی ** فقه الصادق. برگزیده
    ناشرمهر امیرالمؤمنین (علیه‌السلام)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش
    چاپ1
    شابک978-964-159-164-1
    موضوععلامه حلی، حسن بن یوسف، 648 - 726 ق. تبصره المتعلمین فی احکام‌الدین - نقد و تفسیر - فقه جعفری - قرن 8ق.
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ع8 ت202441 182/3 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    امر به معروف و نهی از منکر، برگرفته از کتاب ارزشمند فقه الصادق، عنوان اثری است 1 جلدی از اسماء خواجه‌زاده. کتاب حاضر، ترجمه فارسی مبحث امر به معروف و نهی از منکر است از کتاب «فقه الصادق» آیت‌الله سید صادق روحانی به زبان عربی.

    کتاب فقه الصادق، شرح و تعلیقی است بر کتاب «تبصرة المتعلمين» علامه حلی(ره).

    این کتاب، تحقیقى درباره اهمیت و جایگاه امر به معروف و نهى از منکر در فقه شیعه است. آیت‌الله سید صادق روحانى در این کتاب، با استناد به منابع مهم حدیثى و فقه امام صادق(ع)، به بحث درباره اهمیت و وجوب شرایط امر به معروف و نهى از منکر در فرهنگ شیعى پرداخته است. ایشان احکام و آداب شرعى و فقهى این فریضه واجب را به‌طور مستند تبیین نموده و دیدگاه‌هاى عالمان بزرگ شیعه، از آغاز تا عصر حاضر را نیز در تبیین و توضیح این فریضه الهى مورد استفاده قرار داده‌اند. اصل این بحث که در فصل چهارم جلد نوزدهم کتاب فقه الصادق آمده است، به زبان عربى به رشته تحریر درآمده و نخستین بار درسال 1396ق با عنوان مستقل «الأمر بالمعروف و النهي عن المنكر و التقية»، منتشر شده است.

    در کتاب حاضر، با توجه به اهمیت موضوع امر به معروف و نهى از منکر در جامعه اسلامى، ترجمه فارسى آن در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است[۱].

    در بخشی از مقدمه نویسنده کتاب می‌خوانیم: بحثى نیست که وجوب امر به معروف و نهى از منکر شرایطى دارد؛ لکن این مطلب بر گروهى مشتبه شده است؛ چنان‌که برخى، شرایط واجب را جزء شرایط وجوب برشمرده، آنگاه این شرایط را نیز به میل خود تفسیر کرده‌اند؛ مثل اینکه آن‌ها از آنچه بر ترک این فریضه مترتّب است، غافلند؛ به‌ویژه سکوت در مقابل بدعت‌گذاران در دین که دشمنان حقّ هستند. کسانى که اگر فرصت یابند احکام خداى‌ متعال را تبدیل مى‌کنند و سنّت رسول خدا(ص) را تغییر مى‌دهند؛ چنان‌که از اسلام تنها نامى و از قرآن تنها رسمى باقى مى‌ماند[۲].

    کتابى که پیش رو دارید، رساله‌اى است در باب ادّله‌ى وجوب امر به معروف و نهى از منکر، که ضمن آن، شرایط، فروع و احکام مترتّب بر آن نیز بیان شده است[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: اشاره، ص7
    2. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص13
    3. ر.ک: همان، ص14

    منابع مقاله

    اشاره مترجم و مقدمه نویسنده.

    وابسته‌ها