امامت در عقاید شیعه

    از ویکی‌نور
    امامت در عقاید شیعه
    امامت در عقاید شیعه
    پدیدآورانحسینی میلانی، علی (نويسنده) هیئت تحریریه انتشارات الحقایق (مترجم)
    ناشرمرکز الحقائق الإسلامیة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1396ش
    چاپ1
    شابک978-600-8518-10-5
    موضوعشیعه - دفاعیه‎‌‌ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف68 ح5 223/52 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    امامت در عقاید شیعه اثر آیت‌الله سید علی حسینی میلانی(متولد 1327ش)، در تشریح موضوع امامت از دیدگاه شیعه.

    اثر حاضر، یک دوره مباحث امامت را با دو نگاه ایجابی و سلبی، ارائه نموده است. در نگاه اول، جایگاه امامت و مسائل مهم آن و نیز اثبات امامت امیرالمؤمنین(ع) از منابع معرفتی قرآن، سنت و عقل را در اختیار دانش‌پژوهان قرار گرفته و در نگاه دوم، نقش شورا در امامت و ادله خلافت خلفا در دیدگاه اهل سنت، به بوته نقد و بررسی گذشته شده است[۱].

    آنچه باعث اهمیت کتاب شده، آن است که این اثر در ارائه محتوا، سطح متوسط مخاطبان را رعایت نموده و با در نظر گرفتن ضوابط تحقیق، به محتوای کاربردی و روزآمد امامت، توجه داشته است[۲].

    مطالب کتاب، در پنج فصل تنظیم شده است:

    در فصل نخست، در سه بخش، ابتدا به این پرسش پاسخ داده شده است که امامت و خلافت چیست و جانشین پیامبر(ص) کیست و سپس، ویژگی‌های امام و خلیفه از دیدگاه اهل سنت، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است[۳].

    در فصل دوم، ابتدا به تشریح شأن نزول آیه ولایت پرداخته شده و سپس، ضمن بحث پیرامون اشاره به امامت حضرت علی(ع) در این آیه، شبه‌هایی که درباره آیه ولایت مطرح گردیده، پاسخ داده شده است[۴].

    در فصل سوم، در کنار نگاهی به متن حدیث غدیر و ذکر کوشش‌هایی که در اثبات حدیث غدیر صورت گرفته، به تلاش‌های ناکارامد برای بی‌اعتباری این حدیث، اشاره شده است[۵].

    فصل چهارم، به بیان ویژگی‌های امام و نیز، ویژگی‌های امیرالمؤمنین(ع)، اختصاص یافته است[۶]. در این فصل، شروطی که اهل سنت در تعیین امام بیان کرده‌اند، بررسی شده مشخص می‌شود ویژگی‌های لازم برای جانشین پس از پیامبر(ص)، در چه کسی وجود دارد. البته در این بررسی، از روش شیعیان در تعیین امام، چشم‌پوشی شده و بنا بر همان روش اهل سنت درباره این ویژگی‌ها، گفت‌وگو شده و این نظریه‌ها با دقت، بررسی شده است[۷].

    در آخرین فصل، ابتدا موضوع تعیین امام به دست خدا و امامت ابوبکر و عمر مورد بحث قرار گرفته و سپس، ضمن بررسی زمان طرح نظریه شورا، به بررسی برخی از جزییات طرح شورا پرداخته شده است[۸].

    پانویس

    1. سرآغاز، ص15
    2. همان
    3. متن کتاب، ص17- 82
    4. همان، ص83- 120
    5. همان، ص121- 174
    6. همان، ص175- 228
    7. همان، 184
    8. همان، ص229- 281

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها