الگود، سیریل لوید

    از ویکی‌نور
    الگود، سیریل لوید
    نام الگود، سیریل لوید
    نام‎های دیگر CYRIL LLOYD ELGOOD
    نام پدر
    متولد 1893 م
    محل تولد انگلیس
    رحلت 1970 م
    اساتید
    برخی آثار طب در دوره صفویه
    کد مؤلف AUTHORCODE08459AUTHORCODE

    سريل لويد الگود (1893-1970م)، مورخ، پزشک بریتانیایی در ایران

    ولادت

    در سال 1893م در انگلستان متولد شد.

    تحصیلات

     پس از پذیرفته‌شدن در دانشگاه آکسفورد داوطلبانه به خدمت وظیفه رفت و مأمور عالی‌رتبه در ارتش بریتانیا شد. سپس در سال ۱۹۱۴ به هند فرستاده شد. او به سال ۱۹۱۸ به ارتش هندوستان پیوست، ولی در ۱۹۱۹ اعتبارنامهٔ او باطل گشت. پس از آن دانشجوی پزشکی شد و از بیمارستان سنت بارتولومه در لندن اعتبارنامه گرفت. از ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۱، پزشک سفارت بریتانیا در تهران بود. او در مذاکره برای انتقال مراکز قرنطینه در بندرهای جنوبِ غربِ ایران مذاکره کرد و پزشکِ افتخاری شاه گشت.

    او برای شناخت تاریخ و ادبیات شرق دو بار به ایران سفر کرد.

    سفر اول به ایران

    از همان دوران تحصيل، عشق و علاقه مفرطى به تاريخ و ادبيات شرق داشت و آمدنش به ایران، موقع بسيار مناسبى براى پرداختن به رشته مورد علاقه‌اش در اختيار وى گذاشت. الگود پس از ورود به ایران، بنا به توصيه پرفسور ادوارد برون، تصميم گرفت مطالعات و بررسى‌هاى خود را روى تاريخ پزشکى ایران متمركز كند و بر مبناى اين توصيه، شروع به جمع‌آورى مدارک و كتب خطى در زمينه پزشکى ایران كرد، به نحوى كه وقتى در سال 1938 به استادى رويال كالج لندن منصوب شد و به كشور خود، انگلستان مراجعت كرد، گنجينه فوق‌العاده گرانبهائى از كتب خطى و مدارک بى‌نظير پزشکى ایران به همراه داشت كه بسيارى از آن‌ها در نوع خود منحصر به فرد محسوب مى‌شدند.

    سفر دوم به ایران

    الگود پس از انتصاب به استادى دانشگاه، يكبار ديگر نيز به ایران و برخى از كشورهاى خاورميانه و آفريقاى شمالى مسافرت كرد و در طى اين مسافرت كه چند سال به طول انجاميد، مطالعات و تحقيقات خود را تا حد امكان تكميل نمود و وقتى براى بار دوم به انگلستان برگشت، مقدمات تألیف چند كتاب را فراهم ساخت تا بعدا آن‌ها را به رشته تحرير دربياورد.

    الگود پس از بازنشستگی

    وى پس از بازنشسته شدن، به جزيره سيشل، واقع در اقيانوس هند رفت و در همان‌جا بود كه با مطالعه دقيق و طولانى كتب و مداركى كه گردآورى كرده بود، كتاب «تاريخ پزشکى ایران» و كتاب «طب در دوره صفويه» را به رشته تحرير درآورد و از اين دو، كتاب تاريخ پزشکى ایران را در زمان حيات خود به چاپ رساند.

    وفات

    وى در سال 1970م از دنيا رفت.


    وابسته‌ها