الهیات و معارف اسلامی در صد و یک درس

    از ویکی‌نور
    الهيات و معارف اسلامي در صد و يک درس
    الهیات و معارف اسلامی در صد و یک درس
    پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده) استادی، رضا (گردآورنده)
    ناشرمؤسسه امام صادق علیه‌السلام
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1382ش
    چاپ5
    شابک-
    موضوعاسلام - عقاید - راهنمای آموزشی - شیعه - اصول دین
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏س‎‏2‎‏الف‎‏8 200/66 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الهیات و معارف اسلامی در صدویک درس، خلاصه یک مجموعه اعتقادی شش جلدی به قلم آیت‌الله جعفر سبحانی (متولد 1308ش) است که توسط رضا استادی تنظیم شده است. در نگارش این کتاب، کمال دقت از نظر ساده‌نویسی و پرهیز از پیچیده‌گویی انجام گرفته که معلمان دینی به‌راحتی بتوانند این کتاب را تدریس نمایند.

    آن‌گونه که در ابتدای کتاب آمده آیت‌الله سبحانی یک دوره عقاید اسلامی را به‌صورت استدلالی و در سطح عالی در شش جلد تنظیم و منتشر می‌کند. گروهی از علاقه‌مندان درخواست می‌کنند که این کتاب به‌صورت خلاصه و فشرده نیز ارائه شود. ایشان این درخواست را با رضا استادی مدرس حوزه علمیه قم در میان می‌گذارند و کتاب در شش بخش خدا و نظام آفرینش، خدا و صفات جمال و جلال، خدا و پیامبران، خدا و پیامبر اسلام، خدا و امامت، خدا و معاد و هر بخش در بیست درس خلاصه و تنظیم می‌شود[۱]‏.

    در این کتاب کوشش شده است که برای اثبات عقاید اسلامی از روشن‌ترین براهین بهره گرفته شود و از هر نوع برهان پیچیده که برای نوع افراد یقین‌آفرین نیست، پرهیز گردد[۲]‏.

    اولین پرسش مطرح‌شده در کتاب این است که چرا درباره خدا به بحث و بررسی می‌پردازیم؟ بشر در طول تاریخ به وجود صانعی برای جهان اعتقاد داشته و این عقیده از عقاید کهن و راسخ او بوده است و نیز در طول تاریخ مردانی پاک و دور از هرگونه آلودگی را می‌شناسیم، که خود را سفیران و پیامبران الهی معرفی نموده‌اند و در انجام رسالت خود از هر نوع فداکاری و جانبازی دریغ نکرده‌اند؛ تا آنجا که گروهی از آنان جان و زندگی خویش را در راه ارشاد و هدایت مردم از دست داده‌اند[۳]‏.

    کتاب با این عبارت به انتها می‌رسد: در آخرت کیفر و پاداش به اصطلاح معروف وجود ندارد، بلکه انسان است و عمل وی و این عمل به گردن او بسته است و از او جدا نمی‌گردد و هرگونه صحنه‌ای برای او پیش آید، خود وی با کمال اطلاع و آگاهی ساخته و پرداخته است و احدی جز او مسئول عمل او نیست[۴]‏.

    توجه: تعداد دروس ارائه‌شده در این کتاب، صدوبیست‌ویک درس است، ولی در صفحه اول و نیز در شناسنامه کتاب، نام آن چنین درج شده است: «الهیات و معارف اسلامی در صدویک درس»، که قطعا اشتباه است.

    پانویس

    1. ر.ک: ضرورت معرفی مکتب، ص11
    2. ر.ک: همان، ص12
    3. ر.ک: متن کتاب، ص15
    4. ر.ک: همان، ص516

    منابع مقاله

    ضرورت معرفی مکتب و متن کتاب.


    وابسته‌ها