المعلقات علی ملحقات العروة الوثقی

    از ویکی‌نور
    المعلقات علی ملحقات العروة الوثقی
    المعلقات علی ملحقات العروة الوثقی
    پدیدآوران، محمدعلی (حاشيه نويس) یزدی، محمدکاظم بن عبدالعظیم (نویسنده)
    عنوان‌های دیگرالعروه الوثقي. حاشيه
    ناشردار الفکر
    مکان نشرایران - تهران
    چاپ1
    موضوعفقه جعفری - قرن 14 يزدي، محمدکاظم بن عبدالعظيم، 1247؟ - 1338؟ق. العروه الوثقي - نقد و تفسير
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏183‎‏/‎‏5‎‏ ‎‏/‎‏ي‎‏4‎‏ ‎‏ع‎‏4‎‏037
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    المعلقات علی ملحقات العروة الوثقی، حواشی آیت‌الله محمدعلی گرامی بر ملحقات کتاب العروة الوثقی اثر سید محمدکاظم یزدی است که به زبان عربی و در یک جلد تألیف شده است. کتاب گران‎قدر عروه دارای تتمه‌ای یا تکمله‌ای معروف به «ملحقات عروه» می‌باشد که مشتمل بر ابواب فقهی ربا، عدّه، وکالت، هبه، وقف و قضاست که در متن عروه نیامده است.

    نویسنده در مدخل کتاب، سبب نگارش تعلیقه بر ملحقات را اصرار بعضی از علمای حوزه علمیه، پس از انتشار کتاب «المعلقات علی العروة الوثقی» دانسته است. وی همچنین متذکر شده است که توفیق وی در نگارش این اثر به دلیل کثرت اشتغالات، مثل توفیق او در تحریر کتاب مذکور نبوده است، ولی بااین‌وجود در پاسخ به درخواست آن گروه از علما که اصرار داشتند، به اندازه فرصت، این اثر را نگارش نموده است.[۱].

    شیوه نگارش تعلیقه بدین‎‎گونه است که در هر تعلیقه، شماره مسئله ذکر و پس از آن تکه‌ای از عبارت صاحب عروه و سپس حاشیه آورده شده است.

    نویسنده علاوه بر حواشی و توضیحاتی که پیرامون برخی از الفاظ و عبارات صاحب عروه داده است، منابع روایات مورد استناد صاحب عروه را ذکر کرده است؛ به‌عنوان مثال در ابتدای بحث وقف به منابع روایت نبوی با ذکر جلد و صفحه اشاره کرده است.[۲]؛ یا اینکه در مسئله چهارم باب ربا به هنگام نقل نظر مخالف سبزواری در المهذب، به جلد و صفحه آن نیز اشاره می‌کند[۳].

    اگرچه در کتب تعلیقه، بنا بر اختصار بوده و نویسنده هم چنین روالی داشته، اما در برخی موارد لازم دانسته که قدری بیشتر توضیح داده و از مبنای فوق خارج شود. وی در فصل پنجم از کتاب وکالت در توضیح آنچه که وکالت به آن اثبات می‌شود، به‌گونه مستدل و با استفاده از آیات و روایات، بیش از شش صفحه توضیح می‌دهد[۴].

    فهرست اعلام در انتهای کتاب آمده است.

    پانویس

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها