المعجم الموسوعي للديانات و العقائد و المذاهب و الفرق و الطوائف و النحل في العالم منذ فجر التاريخ حتی العصر الحالي

    از ویکی‌نور
    المعجم‌ الموسوعي‌ للدیا‌نا‌ت‌ و العقا‌ئد و المذاهب‌ و الفرق‌ و الطوائف‌ والنحل‌ في‌ العا‌لم‌ منذ فجر التا‌ریخ‌ حتی‌ العصر الحا‌لي‌
    المعجم الموسوعي للديانات و العقائد و المذاهب و الفرق و الطوائف و النحل في العالم منذ فجر التاريخ حتی العصر الحالي
    پدیدآورانزکار، سهیل (نويسنده)
    ناشردار الکتاب العربي
    مکان نشرسوریه - دمشق ** مصر - قاهره
    سال نشر1418ق - 1997م
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    /ز7م6 31 BL
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    المعجم الموسوعي للديانات و العقائد و المذاهب و الفرق و الطوائف و النحل في العالم منذ فجر التاريخ حتی العصر الحالي، نوشته گروهی از نویسندگان به زبان انگلیسی و در موضوع ادیان است و توسط سهیل زکار به عربی ترجمه شده است.

    نوشتار حاضر معجمی حاوی اطلاعات و معلومات دینی است و اطلاعات ارزشمندی را درباره ادیان و عقایدی که تمدن‌های قدیم و جدید به خود دیده، ارائه کرده[۱] و تصویری اجمالی یا شبه تفصیلی را از ادیان عصر حاضر و همچنین ادیان و باورهای گذشتگان برای خواننده ترسیم نموده است. با تأمل در مطالب آن علاوه بر شناخت و دانش‌افزایی نسبت به ادیان مختلف می‌توان با دلایل غیر قابل انکار به نقص، دوگانگی و تناقض، غلبه جنبه‌های عادات و رسوم بر باورهای اخلاقی و عدم رسیدن به توحید و کمال و... در تمام ادیان، به‌جز دین اسلام واقف گردید[۲].

    این معجم اولین نوشته از نوع خود در زبان عربی است که در تدوین آن به زبان انگلیسی (اصلی) شمار زیادی از عالمان متخصص در حوزه دین از سراسر جهان شرکت داشته‌اند[۳].

    هرچند که این معجم مشتمل بر اطلاعات کافی درباره تمام ادیان و عقاید قدیم است، بااین‌وجود تمرکز آن بیشتر بر ادیان زنده و جنبش‌های دینی نوین در جوامع مختلف بشری است[۴]. لازم به ذکر است که نویسنده در مواردی به‌ضرورت از اصطلاح دین برای برخی از باورها ملل استفاده کرده که از منظر وی به دلایل مختلف دین شمرده نمی‌شوند[۵].

    مطالب کتاب بر اساس ترتیب الفبایی تنظیم شده است. نویسنده نخست کلمه یا عبارت مورد نظر را به‌همراه گویش انگلیسی آن ذکر کرده، سپس به توضیح پیرامون آن پرداخته است. وی در سراسر اثر در مواردی ترجمه انگلیسی برخی واژگان و عبارات و مصطلحات را ذکر کرده است[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص8
    2. ر.ک: همان، ص7
    3. ر.ک: همان، ص8
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان، ص8-9
    6. ر.ک: متن کتاب، همان، ص17-18

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها