العقيدة الحقة في الرد علی أهل الحلول و الوحدة المطلقة و علی من رمی الطائفة الصوفية بالكفر و الزندقة

    از ویکی‌نور
    العقيدة الحقة فی الرد علی اهل الحلول و الوحدة المطلقة و علی من رمی الطائفة الصوفیة بالکفر و الزندقة
    العقيدة الحقة في الرد علی أهل الحلول و الوحدة المطلقة و علی من رمی الطائفة الصوفية بالكفر و الزندقة
    پدیدآورانرفا‌عی‌، احمد عبدالله‌ (نويسنده)
    ناشرعالم الکتب
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1404ق - 1983م
    چاپ1
    موضوعتصوف - دفاعیه‎ها و ردیه‎ها - تصوف - عقاید
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    7ع7ر 295/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    العقيدة الحقة في الرد علی أهل الحلول و الوحدة المطلقة و علی من رمی الطائفة الصوفية بالكفر و الزندقة، اثر احمد عبدالله رفاعی، کتابی است در پاسخ به اهل حلول و وحدت و کسانی که فرقه صوفیه را به کفر و بدعت، متهم می‌کنند.

    نویسنده معتقد است که گروهی از مردم، گرفتار عقاید فاسد، انحرافی و گمراه‌کننده‌ای شده‌اند که جزو اسلام نیست و به نام دین، عقاید منحرف خویش را معرفی می‌کنند تا پیروان کافر و منحرف خود را، راحت‌تر گمراه کنند که یکی از خطرناک‌ترین این گروه‌ها، فرقه «ابلیسیه» است بارقه‌های وساوس آن، در آفاق پیچیده است. این فرقه مدعی تصوف اسلامی هستند؛ درحالی‌که از آن، دور می‌باشند؛ پس باید به آن هشدار داد و مردم را از این فتنه، آگاه نمود. وی به این منظور، اقدام به نگارش اثر حاضر، کرده است[۱].

    نویسنده در این کتاب، به سخنان ائمه صوفیه استناد کرده و اقوال را به نویسندگان و قائلان آنها، نسبت داده است تا بدین طریق، به کسانی که فرقه صوفیه را به کفر و بدعت، متهم می‌کنند، پاسخ دهد؛ زیرا معتقد است بسیاری از افراد، از روی جهل و لجاجت، از آیین تصوف انتقاد می‌کنند[۲].

    نویسنده در ابتدای کتاب، پیش از آغاز مطالب، به بحث پیرامون عقاید صوفیانه اهل سنت و جماعت پرداخته و در این زمینه، پیرامون ابن عربی و بایزید بسطامی، سخن گفته است[۳].

    کتاب با مقدمه‌ای از نویسنده در اشاره به موضوع اثر و انگیزه نگارش آن، آغاز گردیده و مطالب، در دو باب، تنظیم شده است. در باب نخست، از کسانی که عقیده صوفیه را متهم می‌کنند، انتقاد شده است. نویسنده از کسانی که در عصر او، با ادعاهای دروغ و ساختگی خود مبنی بر اینکه تصوف ربطی به اسلام ندارد، بلکه تأثیری است از آموزه‌های فلسفه یونان و هند، انتقاد نموده و سخن ایشان را بی‌اساس و از روی جهل و نادانی دانسته است[۴].

    باب دوم، مطالبی است در بیان سیره و رورش زندگانی و سلوک بزرگان صوفیه و بیان دیدگاه‌ها و نظریات ایشان و اذکار، اوراد، مجالس، شرایط و اهداف و سایر امور مربوط به ایشان[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص7-8
    2. ر.ک: همان، ص8
    3. ر.ک: متن کتاب، ص9-39
    4. ر.ک: همان، ص47
    5. ر.ک: همان، ص73

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها