الشافي

    از ویکی‌نور
    الشافي
    الشافي
    پدیدآوراناما‌م‌ منصور، عبدالله‌ بن‌ حمزه‌ (نويسنده)

    مویدی، مجد الدین بن محمد (محقق) حمزی، هادی حسن هادی (مصحح) ضیحانی، حسن بن حسین (نويسنده)

    حوثی، عبدالمجید عبدالرحمن‌ حسن‌ (محقق)
    عنوان‌های دیگرالتعلیق‌ الوافی‌ فی‌ تخریج‌ احا‌دیث‌ الشا‌فی‌
    سال نشر1430ق - 2009م
    چاپ1
    موضوعکلام زیدیه - قرن 7ق. - زیدیه - عقاید - احادیث زیدی - زیدیه -- دفا‌عیه‌ها‌ و ردیه‌ها‌ - اما‌م‌ منصور، عبدالله‌ بن‌ حمزه‌، 561 - 614ق‌. الشا‌فی‌ -- فهرستها‌
    زبانعربی
    تعداد جلد4
    کد کنگره
    2ش8الف 214 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الشافی، اثر ابومحمد عبدالله بن حمزة بن سلیمان (متوفی 614ق)، از جمله کتاب‌های روایی و حدیثی زیدیه است در موضوعات مختلفی همچون غدیر، امامت، تاریخ خلفا و... که با تحقیق و تعلیقات مجدالدین بن محمد بن منصور مؤیدی (1332-1428ق) و مقابله و تصحیح هادی حسن هادی حمزی، منتشر شده است.

    این کتاب، همراه با کتاب «التعليق الوافي في تخريج أحاديث الشافي» تألیف حسن بن حسین بن محمد (1388ق)، با تحقیق عبدالمجید عبدالرحمن حسن حوثی و هادی حسن هادی حمزی منتشر شده است.

    بر صاحبان علم و اندیشه پوشیده نیست که یکی از مهم‌ترین وظایف و واجبات و تکالیف سخت بر مؤلفین و دانشمندان، حفظ اسانید و زنجیره‌های معتبر علوم است؛ زیرا این امر، به معنای حفظ علوم سنت و قرآن و حفظ آثار دین از تغییر و زوال بوده و این کار بخشی از انتقال علوم و دانش به نسل‌های بعدی است و تمسک به آن، تمسک به قوی‌ترین دلایل است و کتاب حاضر، از جمله چنین آثاری است که دربردارنده سلسله اسانید و احادیث مورد تأیید اهل‌بیت(ع) و سایر علمای امت بوده و از این لحاظ، دارای اهمیت و ارزش فراوانی است[۱].

    مجموعه روایات و اسناد ذکرشده در اثر حاضر، متصل است به مجموع امام زید بن علی و «الأماليات الأربع» امام المؤیدبالله و امام ابوطالب زیدی و «الخميسية» و «الاثنينية» امام المرشدبالله و «المحيط بالإمامة» ابوالحسن علی بن حسین زیدی و «المناقب» ابن مغازی و «التهذيب» حاکم و «أمالی» سمان و «التفسير» ثعلبی و «المناقب» احمد بن حنبل و «الموطأ» مالک و «الصحيح» بخاری و «الصحيح» مسلم و «السنن» ابوداود و «السنن» نسایی و «السنن» ترمزی و...[۲].

    این کتاب، از طرق مختلف، روایت شده است؛ همچون:

    1. طریق متصل به امام حسن بن بدرالدین محمد بن احمد بن یحیی بن یحیی در اسناد «أنوار اليقين» که تمامی رجال این سند، از اعلام آل‌محمد(ع) می‌باشند.
    2. طریق متصل به امام المهدی‌لدین‌الله احمد بن حسین.
    3. طریق متصل به امام المدی‌لدین‌الله احمد بن یحیی المرتضی.

    و...[۳].

    کتاب با مقدمه مفصلی از محقق آغاز گردیده که در آن، به بیان ویژگی‌ها و خصوصیات آن، پرداخته شده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، ص20
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص21-22
    4. ر.ک: همان، ص10-27

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها