البلاغة القرآنية في الآيات المتشابهات

    از ویکی‌نور
    البلاغة القرآنية في الآيات المتشابهات
    البلاغة القرآنية في الآيات المتشابهات
    پدیدآورانزید، ابراهیم بن عبد العزیز (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرمن خلال کتاب «ملاک التأويل» لابن الزبير الغرناطي
    ناشردار کنوز اشبیلیا للنشر و التوزیع
    مکان نشرعربستان - ریاض
    سال نشر1431ق - 2010م
    چاپ1
    شابک978-603-8055-35-9
    موضوعابن زبیر، احمد بن ابراهیم، 627 - 708ق. ملاک التاویل القاطع بذوی الالحاد و التعطیل فی توجیه المتشابه اللفظ من ای التنزیل - نقد و تفسیر - قرآن - متشابهات و محکمات - قرآن -- مسائل ادبی
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /‎‏الف‎‏2‎‏ ‎‏م‎‏7084‎‏ 85/1 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    البلاغة القرآنية في الآيات المتشابهات من خلال كتاب ملاك التأويل لابن الزبير الغرناطي، نوشته ابراهیم بن عبدالعزیز الزید (معاصر) است. این کتاب در موضوع ادبیات (بلاغت) نوشته شده و در اصل رساله فوق‌لیسانس نویسنده تحت عنوان «البلاغة في ملاك التأويل لابن الزبير الغرناطي - ‌دراسة و تقويما» است که با تغییراتی و با نام فوق‌الذکر به چاپ رسیده است.

    ساختار کتاب در یک مقدمه، یک تمهید، هفت فصل و یک خاتمه تنظیم شده است. نویسنده قبل از ورود به اصل مباحث، متعرض ذکر ترجمه‌ای از غرناطی و توضیحی در خصوص کتاب وی شده است. او در ادامه، مطالب اصلی کتاب را که در حقیقت پژوهش ادبی - بلاغی و تفصیلی کتاب غراناطی است، در مباحثی مانند مفردات قرآنی در «ملاك التأويل»، جملات قرآنی در «ملاك التأويل»، نظم قرآنی در «ملاك التأويل»، بیان در «ملاك التأويل»، بدیع در «ملاك التأويل»، «ملاك التأويل» در میزان نقد و «ملاك التأويل» و تأثیر و تأثر آن ارائه کرده است[۱]. نویسنده پیرامون هریک از این مباحث یادشده به‌طور مستقل و به شکل تفصیلی به بررسی، تحلیل، نقد و اظهار نظر پرداخته و در مواردی از نقد «ملاك التأويل» و نویسنده آن، به‌ویژه در تکرار مطالب و عدم توجه به برخی اصطلاحات بلاغی و... غفلت نورزیده است[۲].

    ازآنجاکه کتاب «ملاك التأويل» مبتنی بر توجیه اختلاف لفظی بین آیات متشابه از جنبه‌های مختلف است که مهم‌ترین آن جنبه‌ی بلاغی است، هدف این نوشتار توضیح و تبین این جنبه به‌منظور فهم بلاغت در متشابهات قرآنی است[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ص‌8-12
    2. رک: همان، ص‌11
    3. رک: همان، ص‌6

    منابع مقاله

    مقدمه.

    وابسته‌ها