الآثار الباقیة في فقه الإمامیة: کتاب الصلاة

    از ویکی‌نور
    الآثار الباقية في فقه الإمامية
    الآثار الباقیة في فقه الإمامیة: کتاب الصلاة
    پدیدآورانعلم‌الهدی، سید عبدالجواد (نويسنده)

    بروجردی، حسین (نويسنده)

    علم‌الهدی، محمدرضا (مصحح)
    عنوان‌های دیگرکتاب الصلاة ** کتاب الصلاة: تقریرا لأبحاث الفقهیة من دروس الأستاذ آیة‌الله العظمی السید البروجردي قدس سره من مستثنیات لباس المصلي إلی آخر الصلاة، و قاعدة التجاور و الفراغ...
    ناشرایران. ریاست جمهوری. مرکز بررسی‌های استراتژیک ** فرخی. انتشارات
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1394ش - 1437ق
    چاپ1
    شابک978-600-7238-07-3
    موضوعنماز - فقه جعفری - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    2آ8ع 186 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الآثار الباقیة في فقه الإمامیة: کتاب الصلاة، تقریرات مباحث فقهی درس خارج فقه آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی (1254- 1340ش)، است که توسط عبدالجواد علم الهدی (1309-1399ش) به رشته تحریر درآمده و با اشراف محمدرضا علم الهدی منتشر شده است.

    کتاب با مقدمه مفصلی از نویسنده آغاز شده که در آن، به شرح‌حال آیت‌الله بروجردی پرداخته شده و اطلاعاتی از قبیل نسب و نسل، آثار علمی و تألیفات، پدران و فرزندان، اقامت در اصفهان و اساتید ایشان در این شهر، هجرت به نجف اشرف و تدریس در آن، اقدامات سیاسی در ایران، مرجعیت عامه و وضعیت حوزه علمیه قم در آن دوران و تطورات و اصلاحات به وجود آمده در آن، ارسال مبلغین به خارج، روش فقهی و اصولی ایشان و اهمیت به فتاوای گذشتگان، اهمیت تعریض بر فتاوای اهل سنت و...، در اختیار خواننده قرار گرفته[۱] و پس از آن، به شرح حال مقرر، پرداخته شده است[۲].

    اثر حاضر، قسمت «کتاب الصلاة» درس خارج فقه آیت‌الله بروجردی می‌باشد. نویسنده مطالب را در چهار باب، به شرح زیر، تنظیم نموده است. در باب نخست، در چهار فصل، به مسائل و مباحث مربوط به لباس نمازگزار، از قبیل حکم نماز با پوست خز (سگ آبی)، استثنائات حیوانات حرام گوشت، حکم نماز با پوست سنجاب و شروط لباس نمازگزار پرداخته شده است. در این باب، مسائل مربوط به شروط لباس نمازگزار، با تفصیل و توضیح بیشتری بیان شده و مسائل مربوط به این شروط، مورد بحث قرار گرفته است[۳].

    در باب دوم، در ضمن دو فصل زیر، مسائل مربوط به مکان نمازگزار، مطرح شده است: حکم تقدم زن بر مرد در نماز و اموری که سجده بر آنها جایز است، مانند مطلق ارض و هرچیزی که از زمین روییده باشد. حکم سجده بر خوراکی و پوشیدنی، سجده بر پنبه و کتان، سجده بر کاغذ و سجده بر لباس یا کف دست در حال اضطرار نیز از جمله مطالبی است که در این باب، بدان پرداخته شده است[۴].

    در باب سوم، در سه فصل، کیفیت اذان و اقامه، شرایط و موانع آن و نیز استحباب تکرار الفاظ اذان برای شنونده آن، مطرح شده است[۵].

    باب آخر نیز به کیفیت افعال نماز و متعلقات آن، اختصاص یافته است[۶].

    پانویس

    1. مقدمه، ص5- 29
    2. همان، ص30- 36
    3. متن کتاب، ص39- 144
    4. همان،ص145-171
    5. همان،ص173-220
    6. همان،ص219- 430

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها