اصطلاحات کلیدی در فلسفه دین

    از ویکی‌نور
    اصطلاحات کلیدی در فلسفه دین
    اصطلاحات کلیدی در فلسفه دین
    پدیدآورانون‌آراگون، ‏‫ریموند ج.‬ (نويسنده) احمدی زاده، حسن (مترجم)
    ناشرشرکت انتشارات علمی و فرهنگی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1399ش
    چاپ2
    موضوعدین - فلسفه - دین - فلسفه - اصلاح‎ها و تعبیرها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL ۵۱/و۹الف۶
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    اصطلاحات کلیدی در فلسفه دین، اثر ریموند ون آراگون، پژوهشی است در معرفی اصطلاحات مهم و کلیدی مطرح‌شده در فلسفه دین که با ترجمه فارسی حسن احمدی‌زاده، منتشر شده است.

    کتاب حاضر، اثری ارزشمند در فلسفه دین است که تا اندازه‌ای، نیاز پژوهشی محققان به فهمی صحیح و اجمالی از مهم‌ترین اصطلاحات فلسفه دین را برآورده ساخته است، ولی باید توجه داشت که این کتاب، دربردارنده همه اصطلاحات مطرح در فلسفه دین نیست و نویسنده آن نیز چنین ادعایی ندارد[۱].

    با وجود انتشار آثار پژوهشی متعدد در حوزه فلسفه دین به زبان فارسی، تاکنون کتاب مرجعی منتشر نشده است که شرح مهم‌ترین اصطلاحات در این زمینه را در اختیار پژوهشگران قرار داده باشد و اثر حاضر، از این لحاظ، دارای ارزش و اهمیت است[۲].

    اثر حاضر، از چند ویژگی برخوردار است:

    1. برای هر اصطلاح، توضیح کافی داده شده تا خواننده به درکی روشن از آن برسد.
    2. در انتهای توضیحات هر اصطلاح، منابعی برای مطالعه بیشتر معرفی شده است.
    3. علاوه بر توضیح مهم‌ترین اصطلاحات فلسفه دین، مهم‌ترین آثار و نیز مهم‌ترین اندیشمندان این حوزه نیز معرفی شده‌اند.
    4. نویسنده در پیشگفتار، علاوه بر بیان نحوه مطالعه آن، توضیحاتی درباره زمینه و زمانه فلسفه دین و مباحث آن ارائه نموده است[۳].

    در واقع می‌توان این کتاب را علاوه بر اثری اصطلاح‌شناسانه در فلسفه دین، درآمدی بر فلسفه دین نیز دانست. این کتاب، به‌ویژه برای دانشجویان و طلابی که به‌تازگی مطالعه و پژوهش در فلسفه دین را آغاز کرده‌اند، اثری مفید و کارآمد است[۴].

    مطالب کتاب در چهار فصل سامان یافته است. فصل نخست، درآمدی است بر موضوع کتاب همراه با توضیح مختصری درباره سرشت دین، ارتباط فلسفه با دین (یا ارتباط عقل با ایمان)، موضوعات مهم در فلسفه دین و روش‌های فلسفه. فصل دوم که طولانی‌ترین فصل کتاب است، اصطلاحات کلیدی در فلسفه دین را در بر می‌گیرد. در این فصل، اصطلاحات به‌ترتیب حروف الفبا، همراه با توضیحاتی گوناگون ذکر شده است. در توضیح یک اصطلاح، غالبا به اصطلاحات (و متفکران و متون) دیگری نیز اشاره شده که توضیح درباره آنها در جای دیگری از کتاب آمده است. آنجا که برای اولین بار اصطلاحی در توضیح اصطلاحی دیگر آمده است، به‌صورت برجسته نوشته شده است. فصل‌های سوم و چهارم به مهم‌ترین اندیشمندان فلسفه دین و آثار کلیدی آن‌ها در این زمینه می‌پردازد[۵].

    از جمله ویژگی‌های کتاب، آن است که در مدخل‌های آن، قصد بر این بوده تا خواننده با مفاهیم و بحث‌های خاص آشنا شود، نه اینکه کلام آخر درباره آن مفهوم یا بحث گفته شده باشد. به همین منظور، در پایان بسیاری از مدخل‌ها، پیشنهادهایی برای مطالعه بیشتر، ارائه شده است؛ به‌ویژه مدخل‌هایی که تجزیه و تحلیل چندان دقیقی از آنها ارائه نشده، یا در مواردی که پرسش‌هایی بدون تبیین و توضیح مانده است. مدخل‌های فصل‌های سوم و چهارم، شبیه به مدخل‌های فصل دوم سامان‌دهی شده‌اند، اما لزوما جامع و کامل نیستند[۶].

    درباره ترجمه

    اندیشه ترجمه کتاب حاضر، حاصل جستجوهای کتاب‌شناسانه و دغدغه‌های آموزشی و پژوهشی مترجم در حوزه فلسه دین بوده است[۷].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مترجم، ص11
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص11-12
    4. ر.ک: همان، ص12
    5. ر.ک: دیباچه، ص14
    6. ر.ک: همان
    7. ر.ک: مقدمه مترجم، ص12

    منابع مقاله

    مقدمه مترجم و دیباچه.


    وابسته‌ها