اسطوره‌ی بنیادها؛ ارج‌نامه ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق

اسطورۀ بنیادها؛ ارج‌نامۀ ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق تألیف جمعی از نویسندگان به کوشش محمد شکری فومشی با همکاری سمیرا نیک‌نوروزی و میثم محمدی؛ این کتاب ارج‌نامه‌ای است مشتمل بر مجموعه‌ای از مقالات که برخی اندیشمندان، همکاران، دوستان و دوست‌داران استاد دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق تقدیم ایشان کرده‌اند.

اسطورۀ بنیادها؛ ارج‌نامۀ ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق
اسطوره‌ی بنیادها؛ ارج‌نامه ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق
پدیدآورانفومشی، محمد شکری (کوششگر)

نیک‌نوروزی، سمیرا (همکار)

محمدی، میثم (همکار)
ناشرچشمه
مکان نشرتهران
سال نشر1396
چاپاول
شابک9786002298539
موضوعاسطوره‌شناسی، فرهنگ و زبان‌های باستانی، ادبیات فارسی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BL ۳۰۳/۶/ش۸الف۵ ۱۳۹۶‏

ساختار

این کتاب در سه بخش و مشتمل بر 28 مقاله تنظیم شده است.

گزارش کتاب

این کتاب ارج‌نامه‌ای است که به پاس خدمات علمی و دانشگاهی دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق، استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه شهید بهشتی، گردآوری شده است. وی متخصص مطالعات مانوی است و تحقیقاتش در زمینۀ اسطوره‌های مانوی از دستاوردهای مهم اسطوره‌شناسی ایرانی محسوب می‌شود.

کتاب در سه بخش تنظیم شده است:

بخش اول: فرهنگ و زبان‌های باستانی شامل مقالاتی در زمینۀ زبان‌ها و اساطیر ایران باستان است. از جمله: «آینه گردانی» نوشتۀ کتایون مزداپور، «معرفی نسخۀ خطی یسنای کتابخانۀ وزیری» اثر فاطمه جهان‌پور، و «طرح مقدماتی برای نگارش تاریخ ادبیات مانوی» از محمدشکری فومشی.

بخش دوم: ادبیات فارسی به بررسی موضوعات ادبی و اسطوره‌ای در متون فارسی می‌پردازد. برخی مقالات این بخش عبارتند از: «سیر تحول نثر فارسی دری تا دورۀ صفویه» از محمد غلامرضایی، «بررسی نمادپردازی‌های گیاهان در شاهنامه» نوشتۀ فرزاد قائمی، و «طبریات نسخۀ نظامی کتابخانۀ ملی پاریس» اثر میثم محمدی.

بخش سوم: مقالات خارجی شامل چند مقاله به زبان‌های خارجی است که از جمله می‌توان به «Zur Geschichte der Akademie von Gondischapur» نوشتۀ Susan Gaviei و «Polo in the Iranian and Chinese History» اثر Cheng Tong اشاره کرد.

این مجموعه نشان‌دهندۀ تأثیرگذاری اسماعیل‌پور در حوزه‌های مختلف علوم انسانی، به ویژه مطالعات مانوی، اسطوره‌شناسی و ادبیات فارسی است.[۱]

پانويس

منابع مقاله

پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

وابسته‌ها