اردلان جوان، علی

    از ویکی‌نور
    اردلان جوان، علي
    NUR18626.jpg
    نام کاملسید علی اردلان جوان
    ولادتدوم مردادماه سال 1324ش
    محل تولدمشهد
    رحلت۱۳ اردیبهشت 1397ش
    پیشهاستاد دانشگاه، نسخه‌شناس
    منصبمدیر اسبق کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی
    اطلاعات علمی
    درجه علمیدکتری
    برخی آثاردستور اللغة (کتاب الخلاص)

    سید علی اردلان جوان (1324-1397ش)، استاد دانشگاه، نسخه‌شناس و مدیر اسبق کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی.

    ولادت

    وی در دوم مردادماه سال 1324ش در مشهد دیده به جهان گشود.

    تحصیلات

    تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دبستان طاهری و دبیرستان‌های ابن یمین و فیوضات به پایان رساند. در سال 1343ش به دریافت دیپلم ادبی موفق شد و در همان سال در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات مشهد مشغول به تحصیل شد. دوره کارشناسی را در سال ۱۳۴۷ به پایان رساند و در سال 1354ش هم‌زمان با اشتغال، در آزمون ورودی فوق ‌لیسانس زبان و ادبیات فارسی پذیرفته و مشغول به تحصیل شد. او پایان‌نامه خود را با عنوان «عنصر خیال در شعر خاقانی» در دو جلد و حدود ۹۵۰ صفحه به رشته تحریر درآورد و با درجه ممتاز مدرک فوق ‌لیسانس را کسب کرد. در سال 1369ش در آزمون ورودی دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد شرکت کرد و با کسب رتبه اول، در این دوره پذیرفته و مشغول ادامه تحصیل شد. در مهرماه 1374ش به دفاع از پایان‌نامه خود تحت عنوان «تصحیح و تعلیق بر دستور اللغه ادیب نطنزی» پرداخت و درجه ممتاز دکتری را دریافت کرد[۱].

    ایشان علاوه بر تدریس در دانشگاه‌های مختلف مشهد، معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت ‌حیدریه، هم‌زمان مدیر مسئول مجله علمی - پژوهشی کتابداری و اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بود. در سال‏های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ رئیس موزه آستان قدس رضوی و از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۷ ریاست اداره کل کتابخانه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی را برعهده داشت[۲].

    وفات

    وی سرانجام در ۱۳ اردیبهشت 1397ش درگذشت[۳].

    آثار

    فهرست کتب خطی کتابخانه آستان قدس رضوی، نگاهی به موزه مرکزی آستان قدس رضوی، تجلی شاعرانه اساطیر و روایات تاریخی و مذهبی در اشعار خاقانی، تصویرهای زیبا در اشعار خاقانی، تصحیح دستور اللغه یا کتاب الخلاص و مقالات آیینه و تاریخچه آن، رساله در تحقیق عدالت، نکاتی درباره بلاغت در جزء اول قرآن کریم[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: پایگاه مشهد چهره
    2. ر.ک: مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
    3. ر.ک: شهرآرانیوز
    4. ر.ک: پایگاه زروند (خراسان‌شناسی)

    منابع مقاله

    1. پایگاه شهرآرانیوز
    2. پایگاه زروند (خراسان‌شناسی)
    3. مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
    4. پایگاه مشهد چهره


    وابسته‌ها