مع المهدي المنتظر في دراسة مقارنة بین الفكر الشيعي و السني: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف'
جز (جایگزینی متن - '،د' به '، د')
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
خط ۵۲: خط ۵۲:




اسلام، انديشه مهدويّت را يك باور خيالى و دور از واقعيّت مطرح ننموده است و مردم را به رهبرى ناشناخته و مبهم كه در آخرالزمان ظهور خواهد كرد و آنان را از ظلم و ستم رهايى خواهد بخشيد، بشارت نداده است، بلكه در اسلام مساله مهدويّت به عنوان يك مساله اعتقادى اسلامى مطرح بوده است، نه يك موضوع مذهبى. اعتقاد به ظهور مصلح و منجى در آخرالزمان اعتقادى است، اسلامى و اين مساله، اصلى است روشن و عقيده به مهدى(ع) اختصاص به شيعه ندارد و پيروان ديگر مذاهب اسلامى نيز، در اين اعتقاد و انتظار، با شيعه هم آوا هستند. اسلام، در اهتمام به اين مساله كه مهدى موعود از ذريه نبى اكرم(ص) است، در آخرالزمان ظاهر مى‌گردد و زمين را كه پر از ظلم و ستم شده، از عدالت و مسادات پر مى‌سازد، گوى سبقت را از ديگر مذاهب و مكاتب بوده است. مولف با ساماندهى مناسب و منظم اثر خود در يك مقدمه در پهناى اقيانوس عظيم احاديث و آثار درباره مهدى(عج)، به بيان حديث‌ها و موارد مشترك ميان شيعه و اهل سنّت و سپس به بررسى ديدگاه‌هاى گوناگون اين دو فرقه و موارد اختلافى آن‌ها پرداخته است.
اسلام، انديشه مهدويّت را يك باور خيالى و دور از واقعيّت مطرح ننموده است و مردم را به رهبرى ناشناخته و مبهم كه در آخرالزمان ظهور خواهد كرد و آنان را از ظلم و ستم رهايى خواهد بخشيد، بشارت نداده است، بلكه در اسلام مساله مهدويّت به عنوان يك مساله اعتقادى اسلامى مطرح بوده است، نه يك موضوع مذهبى. اعتقاد به ظهور مصلح و منجى در آخرالزمان اعتقادى است، اسلامى و اين مساله، اصلى است روشن و عقيده به مهدى(ع) اختصاص به شيعه ندارد و پيروان ديگر مذاهب اسلامى نيز، در اين اعتقاد و انتظار، با شيعه هم آوا هستند. اسلام، در اهتمام به اين مساله كه مهدى موعود از ذريه نبى اكرم(ص) است، در آخرالزمان ظاهر مى‌گردد و زمين را كه پر از ظلم و ستم شده، از عدالت و مسادات پر مى‌سازد، گوى سبقت را از ديگر مذاهب و مكاتب بوده است. مؤلف با ساماندهى مناسب و منظم اثر خود در يك مقدمه در پهناى اقيانوس عظيم احاديث و آثار درباره مهدى(عج)، به بيان حديث‌ها و موارد مشترك ميان شيعه و اهل سنّت و سپس به بررسى ديدگاه‌هاى گوناگون اين دو فرقه و موارد اختلافى آن‌ها پرداخته است.


روشى كه محقق اين اثر در پيش گرفته بهره‌گيرى از منابع حديثى و استخراج حديث‌هاى شيعه و اهل سنّت و تطبيق حديث ها با تكيه بر منابع موجود مهم‌ترين روش در اين نوشتار است.
روشى كه محقق اين اثر در پيش گرفته بهره‌گيرى از منابع حديثى و استخراج حديث‌هاى شيعه و اهل سنّت و تطبيق حديث ها با تكيه بر منابع موجود مهم‌ترين روش در اين نوشتار است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش