شرح زيارة الغدير

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

شرح زيارة الغدير، از آثار پژوهشگر معارف اهل‌بیت(ع)، سید عبدالمطلب موسوی خِرسان، است که زیارت امام علی(ع) در روز غدیر را به‌ شکل غیر مزجی بر اساس آیات، روایات، سیره و تاریخ توضیح می‌دهد. کتاب‌شناس و متکلم معاصر شیعه، على کورانى عاملى (متولد 1363ق)، برای این کتاب مقدمه‌ای سودمند نوشته و به معرفی اجمالی محتوا و روش آن پرداخته است.

شرح زيارة الغدير
شرح زيارة الغدير
پدیدآورانموسوی خرسان، عبدالمطلب (نويسنده)
ناشرباقيات
مکان نشرایران - قم
سال نشر1428ق
چاپ1
شابک978-964-6168-69-5
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
/غ4م8 271/8 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

هدف و روش

  • على کورانى عاملى با اشاره به اینکه زیارت غدیر، سخنانی فصیح و بلیغ است که امام هادی(ع) در روز غدیر و هنگام زیارت مزار امام علی(ع) در نجف اشرف انشا کرده، افزوده است: بعید نیست که این زیارت در سال 225ق، انجام شده باشد[۱] و نویسنده در این شرح بر این مطلب متمرکز شده است که پشتوانه قرآنی، روایی و تاریخی مباحث این زیارت را تبیین کند و این جنبه بس مهمی است که می‌تواند رهگشای سایر جوانب گردد[۲]. على کورانى عاملى همچنین به برخی از شبهات نسبت به متن زیارت غدیر، پاسخ تحلیلی داده است[۳].
  • سید عبدالمطلب موسوی خرسان، بعد از نگاهی گذرا به اهمیت روز غدیر، افزوده است: به همین مناسبت، زیارت‌های متعددی از امامان اهل‌بیت(ع) نقل شده است و شاید مهم‌ترین و مشهورترین این زیارات، زیارتی باشد که از امام هادی(ع) ثبت شده است که بر بسیاری از فضایل امام علی(ع) دلالت می‌کند و البته عباراتش موجز است، ولی بسیار نغز و پُرمعنا است و نیاز به شرح دارد و به همین جهت در کتاب حاضر به ارائه توضیحاتی در این باب پرداختم[۴].

ساختار و محتوا

این اثر، به‌ترتیب ذیل سامان یافته است:

  1. مقدمات (چگونگی و ارتباط حجةالوداع و روز غدیر، متن خطبه غدیر، نگاهی به این خطبه و بیعت بعد از آن و نزول عذاب بر منکران ولایت، سند زیارت غدیر).
  2. متن کامل زیارت غدیر.
  3. شرح زیارت غدیر.
  4. خاتمه (خلاصه مباحث زیارت غدیر).

نمونه مباحث

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه و تقریظ استاد، ص9
  2. ر.ک: همان، ص11
  3. ر.ک: همان، ص11- 12
  4. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص13-14
  5. ر.ک: متن کتاب، ص223-227

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها