تفسیر موضوعی (ابهام زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «'''تفسیر موضوعی''' ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد: * مبانی و سیر تاریخی تفسیر موضوعی قرآن اثرى است به زبان فارسى نوشته آقاى بهروز يداللّه‌پور.نویسنده در اين كتاب با اشاره به اينكه از صدر اسلام تاكنون، تفسير قرآن به دو صورت انجام شده اس...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۷: خط ۷:




    * [[مباحث في التفسير الموضوعي]] نوشته دكتر [[مسلم، مصطفی|مصطفى مسلم]] كتابى است كه به بيان مطالبى دربارۀ يكى از روش‌هاى تفسير قرآن به نام تفسير موضوعى مى‌پردازد
    * [[مباحث في التفسير الموضوعي]] نوشته دكتر [[مسلم، مصطفی|مصطفى مسلم]] كتابى است كه به بيان مطالبى دربارۀ يكى از روش‌هاى تفسير قرآن به نام تفسير موضوعى مى‌پردازد.
     
     
    * [[تفسیر موضوعی (جوادی آملی)]] اثر [[جوادی آملی، عبدالله|عبدالله جوادى آملى]]، تفسیری است با با گرایش عرفانى نگارش یافته است. سبک تفسیرى آن بر مبناى تفسیر قرآن به قرآن است و در عین حال، براى تتمیم و تکمیل هر بحث از روایات معصومین علیهم‌السّلام نیز استفاده شده است.
     
     
    * [[قرآن و تربیت (تفسیر موضوعی میان رشته‌ای قرآن و علوم)]] اثر [[رضایی اصفهانی، محمدعلی|محمدعلی رضایی اصفهانی]]، پژوهشی است در بررسی مباحث تربیتی در قرآن کریم که در شش جلد منتشر شده است.




    خط ۲۶: خط ۳۲:


    * [[التفسیر الموضوعی للقرآن الکریم]] تألیف [[زین، سمیح عاطف|سمیح عاطف الزین]] (متوفی 1435ق/2014م)، یک مجموعه تفسیری 14 جلدی پیرامون موضوعات مختلف مرتبط با قرآن کریم است.
    * [[التفسیر الموضوعی للقرآن الکریم]] تألیف [[زین، سمیح عاطف|سمیح عاطف الزین]] (متوفی 1435ق/2014م)، یک مجموعه تفسیری 14 جلدی پیرامون موضوعات مختلف مرتبط با قرآن کریم است.
    * [[التفسیر الموضوعي الفرقان]] تألیف [[صادقی تهرانی، محمد|آیت‌الله محمد صادقى تهرانی]] (۱۳۰۵ - ۱۳۹۰ش)، تفسیر موضوعی قرآن در سی جلد به زبان عربی 





    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۳۷

    تفسیر موضوعی ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:

    • مبانی و سیر تاریخی تفسیر موضوعی قرآن اثرى است به زبان فارسى نوشته آقاى بهروز يداللّه‌پور.نویسنده در اين كتاب با اشاره به اينكه از صدر اسلام تاكنون، تفسير قرآن به دو صورت انجام شده است:يكى تفسير ترتيبى كه با نظم و ترتيب سور قرآن مجيد هماهنگى دارد و ديگرى تفسير موضوعى كه با هدف دستيابى به مفاهيم و حقيقت آيات قرآن كريم براساس موضوعات مختلف انجام مى‌پذيرد، به بررسى سير تاريخى تفسيرنويسى موضوعى مى‌پردازد.


    • روش‌شناسی تفاسیر موضوعی قرآن نوشته سید هدایت‌ جلیلى است که در آن به روش‌شناسى تفاسیر موضوعى قرآن کریم پرداخته و تفسیر موضوعى را چنانکه «هست» نه آنچنانکه «باید» و به دیگر عبارت در مقام «تحقق» نه «تعریف» مورد بررسى قرار داده و جنبه‌هاى روشى، ارکان معرفتى و مبانى تئوریک و نظرى آن را کاویده است.



    • تفسیر موضوعی (جوادی آملی) اثر عبدالله جوادى آملى، تفسیری است با با گرایش عرفانى نگارش یافته است. سبک تفسیرى آن بر مبناى تفسیر قرآن به قرآن است و در عین حال، براى تتمیم و تکمیل هر بحث از روایات معصومین علیهم‌السّلام نیز استفاده شده است.





    • مباحث في التفسير الموضوعي نوشته دكتر مصطفى مسلم كتابى است كه به بيان مطالبى دربارۀ يكى از روش‌هاى تفسير قرآن به نام تفسير موضوعى مى‌پردازد.تفسير موضوعى روشى است براى تبيين يك موضوع با ملاحظۀ آيات هم موضوع و هم مضمون و نه هماهنگ با ترتيب و تنظيم موجود در قرآن.