تفسير القرآن العظيم (ابهام زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'ابن‌ک' به 'ابن‌ ک')
    جز (جایگزینی متن - 'ابن‌ کثیر، اسماعیل بن عمر' به 'ابن کثیر، اسماعیل بن عمر')
     
    خط ۲: خط ۲:
    '''تفسیر القرآن العظیم''' ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:
    '''تفسیر القرآن العظیم''' ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:


    * [[تفسير القرآن العظيم (ابن كثير)]] تأليف [[ابن‌ کثیر، اسماعیل بن عمر|عمادالدين اسماعيل بن عمر بن كثير دمشقى]] (متوفى 774ق) مشهور به [[ابن کثیر، اسماعیل بن عمر|ابن كثير]]، از جمله تفاسير اهل‌سنت است كه مورد اعتناى مفسرين پس از خود قرار گرفته است.
    * [[تفسير القرآن العظيم (ابن كثير)]] تأليف [[ابن کثیر، اسماعیل بن عمر|عمادالدين اسماعيل بن عمر بن كثير دمشقى]] (متوفى 774ق) مشهور به [[ابن کثیر، اسماعیل بن عمر|ابن كثير]]، از جمله تفاسير اهل‌سنت است كه مورد اعتناى مفسرين پس از خود قرار گرفته است.





    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۵۹

    تفسیر القرآن العظیم ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:


    • تفسير القرآن العظيم (ابن أبي‌حاتم) معروف به «تفسير ابن أبى حاتم»، تفسيرى مأثور به زبان عربى، شامل تمامى سوره‌ها مى‌باشد. إبن أبى حاتم تفسير خود را بر اساس روايات رسيده از رسول‌الله(ص) و صحابه و تابعان بنا نهاد و كمال دقت را در اسناد و منابع روايى خود به خرج داد و از اين‌رو تفسير وى مورد توجه همگان قرار گرفت. جلال‌الدين سيوطى مى‌نويسد: «كتاب ابن جرير طبرى ارزشمندترين و گران‌سنگ‌ترين تفسيرهاست، پس از او، ابن ابى حاتم...مى‌باشد و همه آنها مستند به صحابه و تابعان و پيروان آنان است».


    • بیان المعاني تألیف عبدالقادر ملاحویش آل غازی (متوفی 1398ق)، نخستین تفسیر تنزیلی است که در آن تمامی سوره‌های قرآن کریم، با الهام از مصحف امام علی(ع) و تکیه بر سیاق و نظم آیات و توجه به مقتضیات زمان نزول، از منظری تاریخی و بر اساس ترتیب نزول مورد بررسی قرار گرفته است