الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده دوم: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶۳۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱۰ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
<div class="boxTitle"><big>'''[[اراکی، محمدعلی]]'''</big></div>
[[پرونده:NUR112254.jpg|بی‌قاب|چپ|آل هاشم، سید محمدعلی|175px]]
[[پرونده:NUR00096.jpg|بندانگشتی|اراکی، محمدعلی|175px]]


'''آیت‌الله حاج شیخ محمدعلى اراکى'''، از عالمان قرن چهاردهم، معروف به شیخ الفقهاء و المجتهدین، مشارکت در تأسیس حوزه علمیه قم، امام جماعت مسجد امام حسن عسکری(ع) قم حدود ۳۰ سال، پس از رحلت [[گلپایگانی، محمدرضا|آیت‌الله محمدرضا گلپایگانی]] به عنوان یکی از مهمترین مراجع تقلید شناخته شد.
'''سید محمدعلی آل هاشم''' (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.  


آیت‌الله اراکى در طول بیش از 35 سال تدریس در حوزه علمیه قم، پیچیده‌ترین مباحث علمى را با گفتارى شیوا و بیانى رسا مطرح مى‌کرد. از ویژگى‌هاى درس ایشان پرهیز از تکرار و زیاده‌گویى بود. کلام را گزیده و پرمعنى ادا مى‌کرد. اعتقادش بر این بود که طالب علم باید قبل از حضور در درس، مطالعه نماید.
تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج [[خامنه‌ای، سید علی|آیت‌الله سید علی خامنه‌ای]] حضور فعال داشت.
 
آیت‌الله اراکى پس از وفات [[خوانساری، محمدتقی|آیت‌الله سید محمدتقى خوانسارى]] (متوفاى 1371ش) به درخواست شمارى از شاگردان او، به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت. بسیاری از استادان برجسته حوزه علمیه قم و مسئولان نظام جمهورى اسلامى سا‌‌ل‌ها از محضر ایشان کسب فیض نمودند.
سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور  [[رئیسی، سید ابراهیم|آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی]] و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.<span id="mp-more">[[آل هاشم، سید محمدعلی|'''ادامه ...''']]</span>
 
مرجع بزرگ حضرت آیت‌الله اراکى(ره) از سال‌ها پیش از پیروزى انقلاب اسلامى، در مسجد امام حسن عسکرى قم نماز جمعه اقامه مى‌کردند. در نماز جمعه ایشان بسیارى از علما و فضلا و بزرگان حوزه علمیه قم شرکت مى‌جستند. وى همچنین حدود چهل سال در مدرسه فیضیه و حرم مطهر، نماز جماعت اقامه مى‌کردند و دانشمندان و طلاب حوزه با شور و اشتیاق در نماز ایشان حاضر مى‌شدند؛ به‌طورى‌که نماز جماعت ایشان مجمع و کانون علماى بزرگ و مجتهدان قم بود. کسانى که قبل از سال 1342ش، در نماز بسیار باصفا و سراسر معنویت مرحوم آیت‌الله اراکى در مدرسه فیضیه شرکت کرده‌اند، مى‌گویند لحظاتى قبل از اذان مى‌دیده‌اند که حضرت [[خمینی، سید روح‌الله|امام خمینى (رض)]] در نماز جماعت آقاى اراکى حاضر مى‌شدند و این نشان‌دهنده اوج احترام و علاقه و اطمینان امام به تقوا و ورع ایشان بود.
 
سرانجام در شامگاه روز سه‌شنبه هشتم آذرماه 1373 (۲۵ جمادی‌الثانی ۱۴۱۵ ه.ق) مرجع جهان تشیع، حضرت آیت‌الله اراکى پس از یک قرن زندگى افتخارآمیز به ملکوت اعلى پیوست. با شنیدن خبر ارتحال این مرجع عالى‌قدر، ایران اسلامى به سوگ نشست. پیکر مطهر ایشان پس از مراسم تشییع پرشکوه و کم‌نظیرى در تهران و قم، بعد از ظهر روز پنج‌شنبه دهم آذرماه 1373 در مسجد بالاسر، در جوار مرقد مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
 
 
<div class="mw-ui-button">[[اراکی، محمدعلی|'''ادامه''']]</div>

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۱۷

آل هاشم، سید محمدعلی

سید محمدعلی آل هاشم (۱۳۴۱-۱۴۰۳ش)، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، نماینده مردم آذربایجان در مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، نماینده ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری.

تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت نمود و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج آیت‌الله سید علی خامنه‌ای حضور فعال داشت.

سرانجام در روز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403ش بالگرد حامل رئیس‌جمهور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و دیگر همراهان در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین به تبریز در شرایط بد جوی دچار سانحه شد و این فقیه عالی‌قدر به آرزوی خود برای شهادت رسید.ادامه ...