الگو:صفحهٔ اصلی/مقالهٔ برگزیده اول: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    (یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    [[پرونده:NUR10489J1.jpg|بی‌قاب|چپ|الإمام الباقر عليه‌السلام و أثره في التفسير|175px]]
    [[پرونده:NUR10795J1.jpg|بی‌قاب|چپ|نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام|175px]]


    '''الإمام الباقر عليه‌السلام و أثره في التفسير'''، تألیف [[خفاجی، حکمت عبید|حکمت عبید خفاجی]]، اثرى است كه به بیان نقش امام باقرعليه‌السلام در تفسير قرآن كريم مى‌پردازد. امام محمدباقر عليه‌السلام به عنوان یکى از افرادى كه از جمله تابعين پيامبر اكرم صلى‌اللّه‌عليه‌وآله‌و‌سلّم به شمار رفته و به اجماع فريقين یکى از فقهاء بارز مدينه منوّره محسوب مى‌گردد نقشى مؤثر در تفسير قرآن كريم از خود برجاى گذارده است.
    '''نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام،''' ترجمه كتاب «[[وفاة الإمام الجواد]]»، نوشته [[مقرم، عبدالرزاق|سيد عبدالرزاق موسوى مقرم]] (متوفی 1391ق) است که ترجمه این اثر توسط [[لولاور، پرویز|پرویز لولاور]] صورت گرفته است.


    هدف نویسنده از نگارش اين اثر معرفى گام دومى است كه بعد از عصر صحابه در تفسير قرآن توسط تابعين برداشته شد.از آن گذشته نویسنده بر آنست كه به شناخت روايات صحيحه‌اى كه از امام باقر عليه‌السلام در تفسير قرآن نقل شده و نسبت آنها به امام ثابت است دست يابد چرا كه بسيارى از احاديث منقول از ائمۀ اهل‌بيت عليهم‌السلام با بسيارى از احاديث منسوب به ايشان كه امكان اثبات صدور آنها از ائمه عليهم‌السلام وجود ندارد درآميخته است و باعث شده كه برخى مفسّرين به آنها اعتماد نورزند و يا آنها را تضعيف نمايند و در نقطه مقابل برخى ديگر هرروايتى را كه سندش به امام منتهى شود ثابت و صحيح به شمار آورده هرچند در سندش ضعف و نقصى وجود داشته باشد.اما نویسنده كتاب در سند اقوال و رجال آن تحقيق كرده و صحيح را از ضعيف و كاذب بازشناسانده است و بدين‌وسيله اثرى درخور توجه از خود بر جاى گذارده است.وى با روش و منهج علمى و به دور از هرگونه تعصّب به استقراء و استقصاء در سند و رجال اقوال منقوله پرداخته و نقش امام باقر عليه‌السلام را در علوم قرآنى و تفسير آشكار ساخته است. <span id="mp-more"> [[الإمام الباقر عليه‌السلام و أثره في التفسير|'''ادامه ...''']]
    کتاب حاضر به‌اجمال گوشه‌هایی از زندگی آن حجت و خلیفه خدای تعالی را ترسیم نموده، و با نوع بحث‌هایی که در آن آمده خود بابی از تحقیق و سؤال را برای خواننده محقق و علاقه‌مند می‌گشاید.
     
    مادر امام جواد(ع) از خاندان «ماریه قبطیه» و نامش «سبیکه» بود که امام رضا(ع) او را «خیزران» نامید. کنیه‌اش «ام الحسن» بود. امام رضا درباره ایشان فرموده: وی دارای قداست می‌باشد و طاهر و مطهر آفریده شده است. [[امام رضا علیه‌السلام|امام رضا(ع)]] از تاریخ تولد فرزندش به خواهرش «حکیمه» اطلاع داده و دستوراتی نیز دراین‌باره داده بود. ایشان در دهم ماه رجب سال 195ق در مدینه منوره متولد شد. از همان اوان تولد دارای کرامات و معجزاتی بود که نویسنده به بخشی از آن‌ها اشاره نموده است. چون امامت جوادالائمه(ع) در زمانی اتفاق افتاده که آن حضرت کم سن بودند؛ لذا نویسنده بر آن بوده که دلایل امامت آن امام بزرگوار را بیان نماید که در آن بسیاری از کرامات آن بزرگوار بازگو شده است. <span id="mp-more"> [[نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام|'''ادامه ...''']]
    </span>
    </span>

    نسخهٔ ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۳۳

    نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام

    نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیه‌السلام، ترجمه كتاب «وفاة الإمام الجواد»، نوشته سيد عبدالرزاق موسوى مقرم (متوفی 1391ق) است که ترجمه این اثر توسط پرویز لولاور صورت گرفته است.

    کتاب حاضر به‌اجمال گوشه‌هایی از زندگی آن حجت و خلیفه خدای تعالی را ترسیم نموده، و با نوع بحث‌هایی که در آن آمده خود بابی از تحقیق و سؤال را برای خواننده محقق و علاقه‌مند می‌گشاید.

    مادر امام جواد(ع) از خاندان «ماریه قبطیه» و نامش «سبیکه» بود که امام رضا(ع) او را «خیزران» نامید. کنیه‌اش «ام الحسن» بود. امام رضا درباره ایشان فرموده: وی دارای قداست می‌باشد و طاهر و مطهر آفریده شده است. امام رضا(ع) از تاریخ تولد فرزندش به خواهرش «حکیمه» اطلاع داده و دستوراتی نیز دراین‌باره داده بود. ایشان در دهم ماه رجب سال 195ق در مدینه منوره متولد شد. از همان اوان تولد دارای کرامات و معجزاتی بود که نویسنده به بخشی از آن‌ها اشاره نموده است. چون امامت جوادالائمه(ع) در زمانی اتفاق افتاده که آن حضرت کم سن بودند؛ لذا نویسنده بر آن بوده که دلایل امامت آن امام بزرگوار را بیان نماید که در آن بسیاری از کرامات آن بزرگوار بازگو شده است. ادامه ...